Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Byråns nya giv – startar kurs i snällhet

Publicerad: 4 december 2015, 10:25

Behöver vi bli snällare på arbetsplatserna?

Foto: Colourbox.

Är det en hård ton på din arbetsplats? Pr-byrån Westander tror sig ha lösningen på detta.


Ämnen i artikeln:

Patrik WestanderWestander

Kursen kommer efter att Westander hade ett frukostseminarium för någon månad sedan på temat snällhet – som enligt vd:n Patrik Westander var ett av de seminarier som väckt störst intresse någonsin.

– Det är ett vanligt missförstånd att snällhet handlar om mesighet, kravlöshet och konflikträdsla. Snällism och snällhetskultur har fått en tydligt negativ laddning. Det här försvårar genomslaget för organisationsforskning kring de nya kunskapsföretagen. Deras framgång beror på de anställdas kompetens, engagemang och kreativitet. I sådana företag är snällhetskulturen särskilt angelägen, säger Patrik Westander.

Enligt honom har snällhetskulturen har varit av stor vikt för Westander genom åren – och snällheten hos potentiella nya medarbetare har testats under arbetsintervjuerna han har hållit.

– På frågan "vad innebär snällhet för dig", svarar en knapp tredjedel mesighet. Grundprincipen hos oss är att vi portar dessa. En tredjedel pratar om medkänsla i motgång när kollegerna har det jobbigt. Det är inte fel. Men gemensamt för de två första svaren är att snällhet är ett personlighetsdrag. Den sista tredjedelen ser snällhet som ett aktivt val – att vilja andra väl. Det är det som det handlar om.

Patrik Westander säger att kursen, som lanseras nästa år, behövs i och med att en arbetsplats blir mer välfungerande vid medvetandegörandet av snällhet.

– Att döma av det stora intresset kommer snällhetskursen blir vår största succé någonsin.

Patriks tre anledningar för medarbetare att vara snälla på arbetsplatsen
1. De flesta människor behandlar dig som du behandlar dem.
2. Egen självkänsla ökar när du vill andra väl.
3. Du får en bättre arbetsplats.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Patrik WestanderWestander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.