Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Bytte Mauritius mot Gotland

Publicerad: 2 juli 2010, 09:24

En öälskande stockholmare som tycker att event är det allra roligaste att jobba med. När Carolina Kallum hastigt fick hoppa in som Almedalsgeneral var förutsättningarna rätt goda. Och nyss försvann det sista orosmolnet: SMHI:s prognos pekar på blå himmel och sol hela Almedalsveckan.


Ämnen i artikeln:

Almedalen

Carolina Kallum.

Karin Lindvall har varit Almedalsveckans ständiga mittpunkt så länge någon kan minnas. Men när hon tvingades till en akut operation av sitt knä tidigare i våras blev läget prekärt. Vem skulle ta över?

Räddningen fanns på nära håll. Carolina Kallum driver sedan flera år eget företag i eventbranschen. För fyra år sedan flyttade hon till Gotland.

– Vi hade bott en tid på utomlands på en ö, och upptäckt att vi trivdes med ölivet. Så vi flyttade hit, då från Helsingborg. Och jag har flyttat en del, men här kan jag nog bli kvar.

Vilken utländsk ö var det?
– Mauritius. Men det var ingen timeout! Öar – som Gotland – ger både en känsla av isolering men på något sätt också en stor närhet till annat.

– Är jag på ett möte i Stockholm har jag ofta kortare restid än folk som bor i Stockholm.

Egentligen gjorde hon Almedalspremiär redan förra året när hon jobbade med evenemangen på Wisby Strand. Fast hon började i reklambranschen.

– Jag jobbade på 80-talet som typograf och kom den vägen in i reklambranschen. Först som formgivare, sedan som projektledare, på mindre reklambyråer i Stockholm och sedan Helsingborg.

– Men det blev mer och mer event, och jag har upptäckt att det är det som jag tycker är roligast. Att skapa möten mellan människor ger något speciellt.

Gillar man event måste Almedalsveckan vara rätt svårslagen?
– Verkligen. Det är nog det svenska event som har flest mötespunkter av alla.

Några orosmoln så här långt?
– Det sista försvann i morse, allt annat har vi kunnat förutse. SMHI:s prognos för söndag säger runt 30 grader. Det blir en perfekt inramning av invigningen som i år sker nere vid Kallbadhuset.

Polisen sägs ha förstärkt insatsen i år. Finns det anledning till det?
– Inte i form av höjd riskfaktor eller så. Men det är mycket folk som kommer hit. Men det finns ingen riskbild, och vi har fullt förtroende för polisens bedömningar.

Kanske några hemliga vip-gäster på ingång?
– Inte som vi går ut med nu. Men att alla partiledare kommer är vi glada över. I år är det också många internationella medverkande, inte minst från utländska ambassader i Sverige.

Några nya inslag som vi kommer att märka av under veckan?
– Ja, en ny sak är ett större fokus på mat och närproducerat från Gotland. Precis intill Almedalen blir det ett mattält med matprat, och lite bättre gatumat, som naturligtvis kommer från Gotland. Riktiga gotländska delikatesser.

Hur mår Karin Lindvall?
– Operationen verkar ha gått bra. Hon hoppas komma tillbaka i jobbet efter sommaren.

Något du vill tillägga?
– Ja: Välkommen till Gotland!

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

Almedalen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.