Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Caremas krisgeneral

Publicerad: 22 november 2011, 14:59

Henry Sténson, förbundsordförande för Moderaterna i Stockholm, leder Caremas krishantering på koncernnivå.

Foto: Björn Elgstrand.

Caremas pr-kris verkar aldrig ta slut. Nu kliver ägarna in – och anlitar pr-byrån Brunswick för krishanteringen på koncernnivå. Resume.se kan avslöja att arbetet leds av toppmoderaten Henry Sténson, partner i byrån.


I går höll Caremas ägare, riskkapitalbolagen KKR och Triton, presskonferens. De lovade då att komma tillrätta med bristerna och kvalitetssäkra verksamheten.

Pr-byrån Brunswick leder krishanteringen för hela Carema samt för ägarna. Prime, som sedan en längre tid arbetar med Carema, underordnas därmed Brunswick. Med andra ord ger Henry Sténson även order till Prime.

Caremas pr-avdelning meddelar att ”kriskommunikationen för Carema sedan en tid sköts med ett koncernperspektiv”. De hänvisar till moderbolaget Ambeas pressfunktion, som sköts av Brunswick. Även Ambea själva hänvisar till Brunswick i ett pressmeddelande från 6 november.

Resume.se når Brunswick på den mejladress som både Carema och Ambea hänvisat till. Pr-byrån skriver: ”Brunswick Group kommenterar inte spekulationer om vilka kundrelationer företaget har eller inte har”.

Henry Sténson, som alltså leder arbetet, vill inte bekräfta uppgiften.

Henry Sténson, med en årsinkomst på fem miljoner kronor 2010, rekryterades till Brunswick tidigare i år. Han var dessförinnan informationsdirektör på Ericsson under nio år. Han har även varit informationschef för SAS, Volvo Personvagnar och Saab.

Sedan i maj i år är Henry Sténson förbundsordförande för Moderaterna i Stockholm. Han är aktiv inom partiet sedan 1980-talet.

Resume.se har även sökt Annette Brodin Rampe, senior partner på Brunswick, för en kommentar. Hon uppges också vara djupt involverad i arbetet, enligt källor till Resume.se.

Brunswick är en internationell byrå med kontor ibland annat Dubai, Berlin, New york ock Washington. Sammanlagt har man 19 kontor världen över. Brunswick grundades 1987.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.