Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Chelsea och Adidas avslutar samarbetet – sex år i förväg

Publicerad: 12 maj 2016, 10:38

Foto: Wikimedia/joshjdss

Nästa år avslutas Adidas långvariga samarbete med fotbollslaget Chelsea. Det innebär att avtalet bryts sex år i förväg, och Chelsea blir skyldiga att betala stor kompensation till klädjätten.


Ämnen i artikeln:

SponsorerAdidasSponsorskapPremier League

År 2006 skrev Adidas och Chelsea avtal om ett sponsorskap som skulle sträcka dig till år 2023. Men nu har båda parterna kommit överens om att avsluta samarbetet sex år tidigare än planerat, rapporterar The Independent.

Så sent som förra veckan lanserades Chelseas nya spelskjortor och designen har sedan dess fått möta mycket kritik av supportrar. För att Premier League-laget nu ska få starta ett samarbete med ett annat klädföretag måste de betala ut en kompensation till Adidas, en summa som skulle uppgå till tiotals miljoner euro enligt BBC.

Som ersättande klädsponsor pekas Nike ut, men det lär inte gå någon nöd på Adidas för det. Den feta summan skulle innebära att deras vinst skulle stiga avsevärt från vad man hade räknat med, med en ökning på 25 procent istället för de beräknade 15-18 procent.

Louise Lindberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.