Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Chris Brown-affischer sprids med misshandlad Rihanna

Publicerad: 9 november 2012, 11:26

Fotografi på mot-kampanjen mot Chris Browns konsert.

Foto: Skärmdump från ajour.se

Om tio dagar uppträder artisten Chris Brown i Globen. Nu får konserten ofrivillig publicitet. Affischer som visar Rihannas sargade ansikte efter Chris Browns misshandel syns på flera platser i Stockholm, skriver Ajour.se. – Det är självfallet trist att någon stjäl Stureplansgruppens varumärke och förvanskar informationen, säger Lila Assefa, som sköter Stureplansgruppens kommunikation, till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Stureplansgruppen

Den 19 november kommer artisten Chris Brown till Globen och håller konsert. Konserten har blivit omtalad sedan artisten återupptagit samarbetet med ex-flickvännen Rihanna.

Superstjärnan som Chris Brown misshandlade för tre år sedan och dömdes till samhällstjänst för. Det ryktas även om att artisterna är ett par igen.

Nu får konserten gratis publicitet, men av fel anledning. På flera platser i Stockholm har en hemlig avsändare klistrat upp alternativa affischer till konserten. Motivet visar en kraftigt misshandlad Rihanna. Det skriver sajten Ajour.

Konserten har redan rest många frågetecken. Flera aktörer har manat till arrangörerna, däribland Stureplansgruppen, att avboka Chris Brown på grund av artistens förflutna.

Liknande aktioner har förekommit på andra destinationer för artistens turné. I Irland hoppade förbandet The Original Rudeboys av spelningen.  

– Vi är helt emot Chris Browns överfall på Rihanna. Dessutom handlar vår senaste singel ”Blue eyes” om våld i hemmet, det går emot allt vi står för som band och skulle skicka fel budskap till våra fans, sa Sean Walsh från gruppen The Original Rudeboys till RTE.

I Sverige kommer gruppen Panetoz att spela förband. Deras medverkan har fått ett skeptiskt mottagande. Till TT har gruppen berättat att de inte kommer att hoppa av konserten med motiveringen att de spelar för sina fans, inte för Chris Brown.

Lili Assefa på Assefa Kommunikation sköter Stureplansgruppens kommunikation. Resumé mejlade henne några frågor som hon i samråd med Stureplansgruppen besvarade.

Vad anser du om motkampanjen?
– Det är självfallet trist att någon stjäl Stureplansgruppens varumärke och förvanskar informationen. Spg live ser allvarligt på detta, men har inte tagit beslut om det skall tas rättsliga åtgärder.

Spg live är ett dotterbolag till Stureplansgruppen och bolaget valde att boka att Chris Brown i samband med artistens Europaturné.  

Vad innebär det här för Stureplansgruppens anseende?
– Spg förvarar inte kvinnosmisshandel. Inte på något sätt. Man måste skilja på artisten och privatpersonen Chris Brown. Chris Brown är här i rollen som artist. Chris Brown spelas på alla svenska radiostationer. Han mottog pris på MTV-galan nyligen och han uppträder för utsålda arenor runt hela världen.

Vilka överväganden har Stureplansgruppen gjort för att medverka till att konserten blir av?
– Detta är en del av en Europaturné. Stockholm är ett av de är stoppen som Chris Brown gör där Spg valde att boka. Att det finns de som tycker att Chris Brown borde censureras för det han gjort mot sin tidigare flickvän respekterar Spg live.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Stureplansgruppen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.