Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Christina Saliba lämnar Mindmakers

Publicerad: 5 juni 2018, 07:31

Foto: Kristina Sahlén

Mindmakers delägare och vd Christina Saliba säljer sina andelar i pr-bolaget.


Ämnen i artikeln:

Christina SalibaJoachim BerntzonMindmakers PR

2012 grundade Christina Saliba byrågruppen BBS Group tillsammans med Joachim Berntzon och Hans Bylund.  Under många år har hon varit en av landets största pr-profiler.

Nu lämnar Mindmakers PR-vd:n och delägaren Christina Saliba bolaget. Istället kommer hon att fokusera på investmentbolaget Invest in her som hon våren 2017 startade tillsammans med sin mångåriga parhäst Camilla Läckberg.

– Jag är otroligt stolt över resan vi gjort med Mindmakers PR och BBS Group det har varit sex framgångsrika år tillsammans jag har älskat att få jobba med Jocke och Hasse de är briljanta, kommenterar Christina Saliba.

I dagsläget ingår reklambyrån BerntzonBylund, Mindmakers PR, eventbyrån Wonderland och sociala medier-byrån Socialminds i BBS Group.

– Jag har bestämt mig för att sälja och lämna koncernen. Nu ska jag genom mitt entreprenörskap ta mig an nästa utmaning: ett mer jämlikt näringsliv, genom framför allt kvinnligt ägande. Mitt fokus blir bland annat "Invest In Her" som jag startade med Camilla Läckberg i kombination med rådgivning och profilering av näringslivsprofiler, offentliga personer och andra som påverkar vårt samhälle och näringsliv. Det är min stora passion och det jag brinner för, säger Christina Saliba.

Några av de bolag som Invest in her investerat i är mobilspelsstartupen iGotcha och keramikföretaget PotteryJo. Som pr-konsult har Christina Saliba bland annat varit pr-ansvarig för prins Carl-Philip och Camilla Läckberg.

– Vi önskar Christina stort lycka till, hon är en av branschens skickligaste PR-konsulter och entreprenör och vi ser fram emot att samarbeta även i framtiden. Det har varit sex framgångsrika och kul år tillsammans. Vi har skapat en verksamhet som omsätter närmare 60 miljoner med drygt 40 medarbetare, som vi nu ser fram emot att fortsätta att bygga, vår affärsidé blir allt mer aktuell och vi vill fortsatt växa, säger BBS Groups styrelseordförande Joachim Berntzon.

Läs Resumés helgintervju med Christina Saliba här.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.