fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Christina Saliba: Weber Shandwick blir bifirma

Publicerad: 14 december 2010, 16:05

McCann fusionerar ett antal enheter, däribland Weber Shandwick, för att spara overheadkostnader. Weber Shandwicks vd, Christina Saliba, hävdar att Weber Shandwick hamnar som en bifirma: – Jag är fortsatt vd över Weber Shandwick.

Ämnen i artikeln:

Christina SalibaMcCannWeber Shandwick

KB

Karl-Johan Byttner


Christina Saliba. Foto: Björn Elgstrand.

Christina Saliba hävdar att förändringen inom McCann inte på något vis ska påverka pr-firmans erbjudande till kunder eller medarbetare:

– Då man bygger bolag har man olika strukturer, exempelvis bifirmor. En bifirma kräver en vd och jag ska vara vd för Weber Shandwick även framöver. Dock i form av en bifirma till McCann, säger hon.

Koncernchefen Anne Årneby hävdar att McCann i Sverige ska minska antalet legala enheter för att reducera exempelvis administrativa kostnader. Varför startar man då en bifirma?

– Jag har inte koll på tekniken kring detta eller den legala strukturen, utan det får du ta med antingen Anne Årneby eller ekonomichefen Stefan Falk, säger Christina Saliba.

Du fick en del kritik när ni gjorde en förlust på 3,2 miljoner kronor 2008. Förlusten minskade sedan till 52 000 kronor. Har det gått illa 2010?
– 2010 är ett bra år för Weber Shandwick. Så det finns inget underlag att skriva missnöjes- eller skräckväldesartiklar, säger Christina Saliba.

Resume.se har sökt McCann Worldgroup Swedens ekonomichef Stefan Falk, men han sitter upptagen i möte.

Resume.se har även sökt Anne Årneby.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev