Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Cision halveras

Publicerad: 23 mars 2009, 13:20

Omvärldsbevakningsföretaget Cision gör sig av med sin mediebevaknings- och analysverksamhet. Köpare av verksamheten som har 300 anställda är Infopaq.


Ämnen i artikeln:

InfopaqCision

Hans Giesekes.

I och med affären blir Cision bara hälften så stort i Norden. Runt 300 personer jobbar med analys och mediebevakning idag i den nordiska verksamheten.
– Vi ska inte bara överleva recessionen vi ska komma stärkt ur den. Men för att klara av det måste vi fokusera vår verksamhet, säger Cisions vd Hans Gieskes.

När affären som presenterades efter lunch i dag är genomförd kommer Cision att ha runt 225 anställda i Norden. Den verksamhet som nu säljs omsätter 240 miljoner kronor, men går enligt ett pressmeddelande med förlust. Prislappen blir också därefter. Infopaq betalar 25 miljoner för verksamheten som de nu tar över.

Det ni nu säljer är det som många ser som grunden i er verksamhet. Blir det ett problem för varumärket?
– Det stämmer att det var med mediebevakning som grunden för Observer lades. Men vi är nu ett stort internationnelt företag som omsätter 1,5 miljarder. Bland annat är vi marknadsledande och lönsamma på den amerikanska marknaden.

Innebär affären några ökade kostander?

– Vi har tagit hjälp av advokater och banker för att genomföra affären. Vi kommer också flytta fram vår rapport för att hinna med ett få alla siffror rätt.

Kvar i Cision blir verksamheterna Connect, som sysslar med distribuerar pressmeddelanden och Plan som ser till att budskapert nå rätt redaktion.
– Det kommer att vara en verksamhet med bra marginaler.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

InfopaqCision

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.