Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

City Gross börjar med vinförsäljning

Publicerad: 26 juni 2013, 10:41

Foto: colourbox

City Gross blir första dagligvarukedjan i Sverige med hemleverans av vin när man nu börjar erbjuda vinlådor tillsammans med sin matkasse.


Ämnen i artikeln:

SystembolagetCity Gross

Från och med nu kan personer över 20 år beställa vinlådor för hemleverans tillsammans med sin City Gross Matkasse. Syftet är att göra det enklare för konsumenter att tryggt köpa kvalitetsviner till attraktiva priser.

– Vi vill driva på utvecklingen av svensk dagligvaruhandel och menar att det nu är dags att göra det möjligt för våra kunder att enkelt få tillgång till kvalitetsviner samtidigt med maten, säger Carola Grahn, ansvarig för området Mat & vin på City Gross.

City Gross samarbetar med nätvinhandelsföretaget Winefinder, som från Danmark säljer vin till privatpersoner i Sverige genom så kallad distansförsäljning. Att handla vin från utlandet har varit lagligt sedan 2008 under förutsättning att köpen följer samma försäljningsregler som hos Systembolaget avseende ålderskontroll mm vid köp- och leveranstillfälle, samt att svenska skatter betalas.

Rent praktiskt erbjuds den som prenumererar på City Gross matkasse nu möjligheten att beställa ur ett sortiment av för City Gross speciellt framtagna vinlådor med inledningsvis sex eller tolv flaskor vin med olika inriktning. Lådorna kan hämtas i anslutning till butiken, som i det fallet fungerar som utlämningsställe precis som för City Gross Matkasse, alternativt levereras med hemleverans tillsammans med matkassen.

Från Systembolagets sida är man dock kritisk till satsningen.

– Det är verkligen illa, lagen måste ses över, säger  Systembolagets vd Magdalena Gerger till Expressen.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

SystembolagetCity Gross

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.