Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Coop ”köper” Northug för 45 miljoner

Publicerad: 23 maj 2013, 07:15

Petter Northug.

Coops nya sponsorkontrakt med Petter Northug är ett rekordavtal. Det norska skidesset får 15 miljoner kronor per år i ett treårsavtal, alltså totalt 45 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Petter NorthugCoop

Aldrig har en längdskidåkare skrivit ett så lukrativt sponsoravtal. Dealen gör att Petter Northug nu under en period kommer att stå utanför landslagets träningsgrupp och i stället träna på egen hand i en fri roll, med en rejäl personlig stab runt sig.

– Petter sökte något nytt och är  stimulerad. Vi är stolta över att ha tecknat ett avtal och att vi kan  vara supportrar. Att han valde att stå utanför landslaget, tror jag  beror på att han nu kan känna större motivation och prestera bättre när  han representerar Norge, säger Coop Norges vd Svein Fanebust i en kommentar, enligt Idrottens Affärer.

Samarbetet offentliggjordes vid en presskonferens i en Coop-butik i Trondheim.

– När det var möjligt att arbeta med en så stor aktör som Coop, så valet  var lätt. Plus att vi ska utveckla hälsosamma produkter. Folkhälsa är  något jag brinner för, säger Northug.

Petter Northug tjänade runt 5 miljoner kronor under förra säsongen, då bland annat Red Bull var en stor sponsor.

Hans avhopp från landslaget skakar norska skidförbundet som byggt sponsoravtal på Northugs medverkan.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Petter NorthugCoop

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.