Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Då: skabb Nu: tv-stjärnor

Publicerad: 28 mars 2008, 07:19

I fjol plågades Viking Cinderella av en pr-mardröm i form av en skabbepidemi. Men nu är det muntrare miner – Kanal 5 ska göra en realityserie om fartyget. – Det är oerhört positivt för oss, säger Helena Kneck, informatör på Viking Line.


En skabbepidemi härjade på Cinderella i fjol. Här en artikel på aftonbladet.se publicerad i januari 2007. Nu ska livet på fartyget bli realityserie i Kanal 5 i höst.

Realityserien om personalen och gästerna på Cinderella produceras av Stockholm-Köpenhamn och inspelningarna satte igång för några dagar sedan.

– Kanal 5 vill belysa livet ombord både framför och bakom kulisserna. Vi är oerhört glada att de vill skildra de många olika rollerna som finns på ett kryssningsfartyg, säger Helena Kneck till Resume.se.

I januari i fjol skrev flera medier om Cinderella med anledning av den skabbepidemi som härjade på fartyget. Båten fick saneras efter att ett 20-tal anställda drabbats av smittan.

Nu har Viking Line chansen att putsa på sitt rykte. Enligt Helena Kneck är det ingen risk att smittan dyker upp igen under tv-inspelningarna.

– Absolut inte. Det där hände för över ett år sedan och hanterades på ett utomordentligt bra sätt i samarbete med läkare på smittskyddsenheten i Huddinge. Det är svårt att säga var smittan kom ifrån, fartyget låg på dockning en längre tid, säger Helena Kneck.

Kanal 5 vill inte uppge när serien ska sändas, men enligt Helena Kneck på Viking Line är tanken att Cinderella dyker upp i rutan i höst.

– Vi tycker att kryssningsfartygen är en institution i det svenska resandet. Det är som att kliva in i ett annat land, säger Kanal 5:s programchef Lars Beckung till TT Spektra.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.