Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Dafgårds ko-vändning

Publicerad: 28 februari 2013, 10:13

Dafgårds pressmeddelande den 26:e (t.v.) och sajten den 27:e februari.

Foto: Skärmdumpar.

"Omfattande provtagning hos Dafgård visar ingen förekomst av hästkött", basunerade Dafgårds ut i ett pressmeddelande den 26 februari. Men nästa dag dementerar de sin egen pressrelease med samma formulering.


Ämnen i artikeln:

Findus

Familjen Dafgård befinner sig i hetluften efter att hästkött upptäcktes i Ikeas köttbullar som bolaget producerar. Men de egna testerna visade inledningsvis inga spår av hästkött, vilket kablades ut till medierna.

I ett pressmeddelande från Familjen Dafgård, daterat 26 februari 2013, finns denna inledande text: "Omfattande provtagning hos Dafgård visar ingen förekomst av hästkött."

På Familjen Dafgårds förstasida den 27 februari, ser den inledande texten ut så här: "Efter omfattande provtagning har vi nu fått ett
positivt provsvar."

Ola Larsson, presskontakt på Familjen Dafgård, tycker inte att det första uttalandet är missvisande. Han ångrar inte heller att bolaget gick ut med den första nyheten den 26 februari, vilken redan dagen därpå visade sig vara felaktig.
– Jag har inte värderat det på det sättet. Den 26:e hade vi inte några
positiva prover, den 27:e hade vi det.

Han förtyldigar i ett mejl:
"Den 26:e hade vi 320 genomförda prover, vilket vi ville gå ut med i ett
pressmeddelande. Den 27:e hade vi mer än 500 genomförda prover, vilket vi ville gå ut med i ett pressmeddelande. Den 26:e hade vi inte några positiva prover, den 27:e hade vi det".

Linda Myrin

Ämnen i artikeln:

Findus

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.