Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Dan Ericsson ny partner i Diplomat

Publicerad: 15 november 2012, 13:10

Dan Ericsson, ny partner på Diplomat Communications

I går utsågs Dan Ericsson till Sveriges femte mäktigaste lobbyist av riksdagsledamöterna i Resumés tävling "Årets Lobbyist". Nu blir den tidigare statssekreterare delägare i Diplomat Communications.


Ämnen i artikeln:

Diplomat Communications

Dan Ericsson har tidigare varit statssekreterare, riksdagsledamot och partisekreterare. Nu blir han delägare och partner i Diplomat Communications.

– Dan Ericsson har mångårig erfarenhet från politiken i kombination med erfarenhet från rådgivning till företagsledningar. Det ger honom unika insikter om hur politik och opinionsbildning fungerar och hur företag bör agera i en alltmer komplex värld. Diplomat Communications vinner allt större förtroende inom kommunikationsområdet och Dan kommer fortsätta att bidra till vår styrka som strategiska rådgivare, framförallt inom Public Affairs, säger Anna-Karin Hedlund, VD Diplomat Communications.

Dan Ericsson hamnade i går på femte plats över Sveriges mäktigaste lobbyister. Detta när riksdagsledamöterna fick tycka till i Resumés tävling "Årets Lobbyist". Diplomat Communications har en bred kompetens och erfarenhet inom Public Affairs.

Uppdragen inom fältet är många och ett antal av medarbetarena har egna erfarenheter av både nationell och lokal politik från olika partier.

– Utmaningarna för organisationer och företag på den politiska arenan är ofta både affärskritiska och komplexa. Jag kommer, tillsammans med mina kollegor, att fortsätta att bidra till våra kunders framgångar på detta område, säger Dan Ericsson, partner, Diplomat Communications.

Dan Ericsson har en gedigen erfarenhet inom svensk politik och näringsliv och tar nu klivet från att vara senior rådgivare till att bli delägare och partner i Diplomat Communications.

Dan var statssekreterare åt tidigare finansmarknads- och kommunminister Mats Odell. Under nio år var Dan riksdagsledamot, bland annat som ordförande i miljö- och jordbruksutskottet.

Han var partisekretrare i Kristdemokraterna under totalt fem år. Dan har även arbete som konsult på JKL i drygt sex år och varit ledamot i flera statliga styrelser och utredningar. Han har även varit folk- och förtroendevald i Norrköpings kommun och Östergötlands läns landsting.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Diplomat Communications

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.