Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Därför lämnar Helena Stålnert SSAB

Publicerad: 26 augusti 2013, 07:59

Helena Stålnert.

Foto: Resumé.

(UPPDATERAD) Förra Aktuellt-ankaret Helena Stålnert lämnar sin tjänst som kommunikationsdirektör på stålkoncernen SSAB. Nu blir hon rådgivare i sitt egna aktiebolag Stålnert Kommunikation. Stålnert efterträds av Maria Långberg, senast tillförordnad ansvarig för bolagets externa kommunikation.


Ämnen i artikeln:

AktuelltHelena StålnertSSAB

Helena Stålnert började på SSAB hösten 2007. Hon kom från Saab AB där hon haft samma tjänst.

2005 valde hon att avsluta sin 20-åriga journalistkarriär när hon lämnade SVT där hon i fler år var nyhetsankare och chef på Aktuellt.

– Helena  har på ett utomordentligt sätt byggt upp SSAB:s kommunikationsverksamhet  och starkt bidragit till det förändringsarbete vi bedrivit, säger SSAB:s  koncernchef Martin Lindqvist i ett pressmeddelande.

Helena Stålnert ska i sitt egna bolag bedriva rådgivning i kommunikationsfrågor och ska under en övergångsperiod bistå SSAB.

Varför slutar du?
– Jag vill göra något nytt, jag tycker att det är kul att starta upp saker och jag hade ett kontrakt på fem år som gick ut tidigare i våras, säger Helena Stålnert.

Som rådgivare ska hon dra nytta av de erfarenheter hon har från sina positioner i koncernledningar och sin tid som chef i mediebranschen.

– Det är en kombination som inte så många har, säger Helena Stålnert, som inte har några planer på att återvända till journalistiken.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.