Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Därför mejlade hon media om separationen

Publicerad: 8 mars 2012, 05:14

Roberta Alenius.

Foto: Resumé.

(UPPDATERAD) Pressekreteraren Roberta Alenius mejlade på onsdagskvällen nyhetsredaktionerna om makarna Reinfeldts separation, för att förekomma media. Expressen konfronterade Alenius med uppgifterna vid lunchtid i går.


Ämnen i artikeln:

Roberta AleniusFilippa ReinfeldtFredrik Reinfeldt

På onsdagskvällen skickade Fredrik Reinfeldts pressekreterare Roberta  Alenius  ut ett kortfattat mejl till flera nyhetsredaktioner.

"Här kommer ett mail för att informera er om att Fredrik och Filippa   Reinfeldt har separerat. Fredrik Reinfeldt kommer att vara folkbokförd  på  familjens gemensamma bostadsrättsradhus".

Roberta Alenius vill inte säga något mer om saken än vad som står i mejlet, men mejlet skickades ut just i går kväll för att förekomma medierna, som skrivit att paret Reinfeldt sålt sin villa i Täby och i stället köpt ett radhus i samma  område, och som sedan hade fått nys om separationen.

Expressen konfronterade Roberta Alenius vid lunchtid i går, men då sa hon sig inget veta. Det ledde sedan fram till offentliggörandet på kvällen.

– Jag kommer inte säga mer än vad som står i mejlet, säger Roberta Alenius.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.