Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Därför spelar Zlatan i rosa skor

Publicerad: 30 september 2010, 09:17

Zlatan Ibrahimovic – nu i rosa skor. Varför? – Det är vinterns färger för Mercurial Superfly II, som är den skon som Zlatan spelar med, meddelar Jeanette Francke, pr-ansvarig på Nike.


Foto: Adam Davy/Scanpix.

Nike-sponsrade Zlatan Ibrahimovic inledde sin Milan-sejour i neongula fotbollskor. Nyligen bytte han till rosa dojor.

Senast mot Ajax i Champions League nätade Zlatan på volley – målformen är det inget fel på. Han fortsätter att leverera i de skära pjucksen.

Resume.se har, via mejl, fått svar av Nike om de nya skorna.

Varför har Zlatan rosa skor?
– Det är vinterns färger för Mercurial Superfly II, som är den skon som Zlatan spelar med. Mercurial Superfly II kommer i fyra olika färger varje år och säsongens färg är rosa. Vilken färg som är aktuell nästa säsong kan jag tyvärr inte avslöja, meddelar Jeanette Francke, pr-ansvarig på Nike.

Har han varit med och utvecklat/designat skon?
– Vi utvecklar alla våra perfomance-skor i nära sammarbete med våra idrottstjärnor. Deras input är viktig för att skorna skall kunna hjälpa dem att leverera till 100% varje dag.

– Input från Zlatan och andra stjärnor som till exempel Cristiano Ronaldo, Andres Iniesta och Wesley Sneijder är superviktig för att Nike skall kunna ta fram fotbollskor som möter kraven från de olika spelartyper och spelförhållanden som präglar spelet idag.

Vad säger han själv om dessa skor, är han nöjd? Hur länge har han använt dem?
– Zlatan har haft Mercurial som sin matchsko under ett antal år.

Ska de marknadsföras och säljas i butik?

– Ja.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.