Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

De är Försvarets nya byrå

Publicerad: 9 augusti 2010, 13:13

Upphandlingen är klar. BNG Communication PR är Försvarsmaktens nya varumärkesbyrå. – Vi är jätteglada. Det är ett enormt spännande varumärke som just nu genomgår stora förändringar, säger Mats Gleisner, account director på BNG.


Ämnen i artikeln:

Försvarsmakten

Pitchen för ny varumärkespartner är avgjord. Foto: Combat Camera.

Sedan tidigare är BNG tillsammans med DDB och Frank & Earnest Försvarets nya reklambyråer. Men nu står det klart att byrån också är deras nya varumärkespartner. Upphandling blev klar i mitten av sommaren, men det är först nu som Eva Regnér som är chef för kommunikations- och marknadsstrategiavdelningen, kan bekräfta valet.

– Ja, det stämmer att BNG är vår nya varumärkesbyrå. Jag fick reda på det ungefär samtidigt som du, säger hon.

Enligt henne var byrån den som bäst passade in på de kriterier som Försvaret satte upp. Mats Gleisner på BNG utvecklar:

– I upphandlingen bedöms kompetens, referenser och pris. Tydligen var vi de som var bäst sett till de tre kriterierna, även om jag inte vet hur vi står oss i pris jämfört med andra.

BNG communication har sedan tidigare erfarenhet av att arbeta med myndigheters varumärken. Bland annat har byrån arbetat med Regeringskansliet och Trafikverket (fd. Banverket).

– Vi har gjort ett bra jobb med att utveckla myndigheters varumärken och har en gedigen erfarenhet på området. Dessutom har vi gjort en del bra saker för försvaret redan, säger Mats Gleisner .

Den allmänna värnplikten avskaffades formellt den 1 juli år och ersätts av rekrytering på frivillig grund.

Hur mycket är det här avtalet värt för er?

– Jag kan inte uttala mig om några exakta siffror. Men Försvarsmakten är väldigt medvetna om den resa som deras varumärke måste göra nu när deras roll kraftigt har förändrats. De kommer nog investera en del eftersom de står inför så stora förändringar, säger Mats Gleisner.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Försvarsmakten

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.