Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”De är jubelidioter - har sällan sett något så äckligt”

Publicerad: 25 november 2015, 10:50

Paul Ronge tror inte att "skämtet" gynnar Far & Son. Här ses de i TV4 Play-serien Samhällsjudo.

Foto: TV4 Play

Artistduon Far & Son uppgav igår att de mördat en pojke i Kambodja. Branschen har tagit emot uttalandet med avsmak. ”Något av det värsta jag sett – långt över gränsen”, säger pr-konsulten Paul Ronge.


Ämnen i artikeln:

PR-kampanjReklambranschenTV4 PlayPR-konsulterPaul RongeFar & SonMusikPR-strategiTV4

Far & Son - bestående av Frej Larsson och Simon Gärdenfors - är kända för att skapa ramaskri. Pr-kupperna har på senare tid avlöst varandra. Duon har fortfarande inte uppgett om det öppna brevet är ett skämt. Klart är i alla fall att TV4 tar avstånd från duon.

Pr-konsulten Paul Ronge säger att det kvittar om Far & Son skämtar eller inte.
– Jag vet inte ens om det går att lagföra dem. Det är så osmakligt och äckligt, långt över gränsen. Det är något av det värsta jag sett om det ska föreställa ett skämt. Det slår Kringlans våldtäktsskämt med hästlängder, säger han till Resumé.

Vad har de att vinna på detta?
– Jag kan inte se att de vinner något alls. Man går ju efter principen all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet inom pr, men det gäller inte här. Då kan man lika gärna skjuta rakt in i en folkhop. Det finns inget omdöme. Det fungerade inte för Robinson-Robban när han målade ansiktet blått och det fungerar inte nu heller.

Vad har du sett för reaktioner?
– Det vanligaste återkommande från människor i mediebranschen är frågan hur de tänker och om de är helt från vettet.

Det har stormat rejält kring komikern och författaren Kristoffer ”Kringlan” Svensson sedan han i podcasten Alla mina kamrater uttryckte hot om våldtäkt mot Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg. Flera samarbetspartners har därefter sagt upp avtal med Kringlan och Alla mina kamrater har lagt ned. Paul Ronge kan se att samma sak händer med Far & Son, som i år bland annat har samarbetat med TV4 och Pripps Blå.

– Någonstans måste de som använder Far & Son för att få klick, tänka var gränsen går. Det var bra att alla sponsorer kring Kringlan Svensson gick in samfälligt och sade att det inte fungerade – att det förstörde affären.

Far & Son har under året haft tv-serien Samhällsjudo i TV4, som sänds under torsdagar. TV4 har uppgett att programmet, trots det öppna brevet, kommer sändas imorgon.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.