Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

De är mäktigast i sociala medier

Publicerad: 28 september 2017, 08:59

Jocke & Jonna är mäktigast i sociala medier.

Foto: Viafree

Jocke & Jonna, PewDiePie och Expressen. Det är den mäktigaste trion i sociala medier enligt Maktbarometern 2017.


Ämnen i artikeln:

TwitterFacebookSociala medierTwitterbarometernEmanuel Karlsten

För fem år sedan introducerade Medieakademin Twitterbarometern som mätte vilka svenskar som har störst inflytande på Twitter. I år har det gjort om mätningen genom att inkludera fler sociala kanaler och kallar den nu "Maktbarometern". De har kartlagt de 30 största svenska kontona på Facebook, Instagram, Twitter och Youtube och sedan vägt samman resultatet.
– Vi kände att tiden var mogen för ta ett fördjupat och breddat grepp på mediemakt. Vi har under året arbetet med att ta fram helt ny data och insikter från våra största sociala plattformar, för att kunna säga något relevant, viktigt och nytt om samtiden, och vi tror att vi har lyckats, säger Medieakademins ordförande Emanuel Karlsten i en kommentar.

Så här ser topplistan ut över Årets makthavare, det vill säga de som har mest räckvidd och engagemang i Sverige, placeringarna 1-10:

Jocke & Jonna
PewDiePie
Expressen
Therese Lundgren
Lukas Simonsson
Thomas Sekelius
Newsner
TV 4
IjustWantToBeCool
Tova Helgesson

Mäktigast på Facebook är Expressen, följt av Newsner, Uppskattat, Aftonbladet och TV 4.

Mäktigast på Twitter är Carl Bildt, följd av Zara Larsson, PewDiePie, Jonas Gardell och Spotify. Som Årets twitterkomet, som klättrat flest placeringar, finner vi Hanif Bali högst upp, följd av Linn Ahlborg och Manfred Erlandsson.

Mäktigast på Instagram är enligt årets Maktbarometer är kontot Joakimlundell, följd av thereselindgren, sessano, tovahlegesson och davidhellenius.

Mäktigast på Youtube är PewDiePie, följd av Jocke & Jonna, Therese Lindgren, Thomas Sekelius samt IJustWantToBeCool2.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.