Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"De flesta pr-konsulter röstar borgerligt"

Publicerad: 31 mars 2010, 12:48

Den första maj kommer Jonas Nygren, pr-konsult på Springtime, att bli kommunstyrelsens ordförande för Sundbybergs kommun. Han tar över ordförandeskapet efter Helena Hellemark Knutsson, som valt att kandidera som landstingsråd för Socialdemokraterna.

Ämnen i artikeln:

SpringtimeSocialdemokraterna

DN

Daniel Nilsson


Jonas Nygren.

Jonas Nygren arbetar som Public Affairs-konsult på pr- och kommunikationsföretaget Springtime. Där har han arbetat med internationella och nationella informationsinsatser. Han har även arbetat som rådgivare i valkampanjer runtom i världen.

Erfarenheterna från pr-branschen tar han nu med sig i sitt nya arbete – för att bygga pr åt Sundbybergs kommun.
– Jag tror de flesta pr-konsulter röstar borgerligt. Det skapas oftast en kultur i pr-branschen som uppfattas som borgerlig. Men det finns många Socialdemokrater ute i pr- branschen och jag är en av dem säger, Jonas Nygren.

Hur kommer du som kommunstyrelsens ordförande att arbeta för att bygga Sundbybergs kommun som ett starkt varumärke?
– Ett starkt varumärke skapas i den externa kommunikationen. För kommuner, liksom företag, måste man i kommunikationen leva sitt varumärke. Kommuner och samhället i stort måste börja använda flera kommunikationskanaler. Fast på rätt sätt, både i gamla och nya medier, god närvaro i sociala medier. Jobba mer kreativt med kommunikation, få alla verksamma i organisationen att bli goda ambassadörer för kommunen och vårt varumärke Sundbyberg.

Kommer du att använda dig av sociala medier för att kommunicera med medborgarna i Sundbybergs kommun?
– Personligen är min ambition att vara nära och närvarande. Jag använder Facebook och där kommer man kunna kommunicera med mig.  Jag håller även på att starta en blogg och kommer att använda Twitter för att kunna sända ut mina budskap till medborgarna i Sundbyberg.

Jonas Nygren tar nu tjänstledigt på Springtime och hoppas bli kvar som kommunstyrelsens ordförande fram till 2014:
– Jag är garanterad att arbeta kvar till sista oktober i år. Vinner vi sedan valet så blir jag kommunstyrelsens ordförande fram till oktober 2014. Jag har en god dialog med Springtime och de är positiva till mitt uppdrag, avslutar Jonas Nygren.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev