Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

De kan få dela på 145 miljoner

Publicerad: 19 augusti 2009, 09:34

I somras avslöjade Resumé att brittiska Huntsworth var på väg att köpa Sund Kommunikation. Idag bekräftas affären, som kan ge ägarna 145 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Peter EriksonHuntsworthSund Kommunikation

Tre rika män. Peter Erikson, Carl-Johan Wachtmeister och Leif Andersson äger Sund. Foto: resumé

Huntsworth PLC äger i sin tur Citigate och Trimedia i Norden. Det är det bolag som nu lägger budet på Sund Kommunikation. De tre ägarna Leif Andersson, Peter Erikson och Carl-Johan Wachtmeister får som en första betalning 18 miljoner kronor.

De kommer sedan att få en andra betalning som baserar sig på vinsten för räkenskapsåret som slutar i juni 2010. Sedan en slutbetalning beräknad på vinsten 2012. Om de skulle klara en vinsttillväxt på 65 procent pm året skulle det ge en slutsumma på hela 145 miljoner kronor.

I och med affären blir Peter Erikson vd för Trimedia i Sverige. Sund kommer att integreras i Trimedias verksamhet. Niklas Alm som idag leder verksamheten blir istället ansvarig för finansiell kommunikation på byrån.

Leif Andersson och Carl-Johan Wachtmeister äger båda aktieposter motsvarande 37,5 procent av bolaget. Resterande 25 procent ägs av Peter Eriksson.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.