Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

De kan vinna kommunikatörspriset

Publicerad: 5 mars 2013, 14:05

De nominerade är...

Nu står det klart vilka som kan vinna Stora Kommunikatörspriset som branschföreningen Sveriges Kommunikatörer delar ut. De nominerade är Thomas Backteman, Arash Pournouri och Svenska Institutet/Visit Sweden.


Ämnen i artikeln:

Sveriges KommunikatörerStora kommunikatörspriset

Stora Kommuniktörspriset delas ut på Junibacken i Stockholm den 21 mars. Nu är finalisterna klara. Priset syftar till att hylla de som gör en insats för fler och mer kommunikativa organisationer.

De nominerade är:
Thomas Backteman, kommunikationsdirektör Swedbank
Juryns motivering: "Swedbank har genom en aktiv kommunikationsstrategi återskapat förtroendet för banken från absolut bottenläge. Han har transformerat banken kommunikationsmanér från en sluten jätte till en transparent aktör som kommunicerar bankernas ansvar och vågar ta de obehagliga frågorna i en bransch som präglats av hård kritik".  

Arash Pournouri, manager/executive producer av Avicii, At Night Management
Juryns motivering: "Musikbranschen slår knut på sig själv för att behålla sina intäkter i den digitala eran, men Arash Pournori visar var skåpet ska stå. Han har med en gedigen kommunikationsstrategi skapat ett svenskt DJ-fenomen som skördar framgångar över hela världen".  

Svenska Institutet/Visit Sweden
Juryns motivering: "I en tid när Sverige är i identitetskris och diskuterar vad som är svenskt, visar man med kampanjen Curators of Sweden upp ett Sverige som är mångfacetterat, diversifierat och tillåtande. Organisationerna har mod och vågar bryta koder, och är därmed sanna innovatörer inom kommunikation".  

Juryn 2013
Helena Stålnert, kommunikationsdirektör SSAB
Emma Stjernlöf, kommunikationschef på Google Norden
Carin Götblad, regeringens samordnare mot våld i nära relationer
Carl-Viggo Östlund, VD SBAB Bank
Irene Svenonius, stadsdirektör Stockholms stad
Gunilla Steinwall, generalsekreterare och VD Hjärnfonden
Tom Beckman, kreativt ansvarig och partner på Prime
Micael Dahlén, professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.