måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

De lanserar ett Tinder för Almedalen – ska skapa fler möten

Publicerad: 21 juni 2016, 12:58

Mingla ska bli appen för alla proffsminglare i Almedalen. Bakom idén och utförandet står Miltton Labs. Tanken är att skapa fler och bättre möten.

Ämnen i artikeln:

AlmedalenTinderMartin BorgsAlmedalen 2016Miltton Labs

FT

Fredrik Thambert


Appen "Mingla" lanseras i dag App Store. Till utseendet är den påfallande lik den populära dejtingappen Tinder. Men istället för kärleksmöten är den tänkt att hjälpa dig knyta nya kontakter under vistelsen i Almedalsveckan.

Bakom bygget står Miltton Labs, och enligt innovationschefen Martin Borgs har den tagit cirka 2000 arbetstimmar att ta fram från scratch.
– Vi funderade kring varför ingen har gjort en "Tinder for business" tidigare. Det visade sig att folk har försökt, men ingen har lyckats få det att lyfta. Då tänkte vi att Almedalen är ett perfekt stället att testa konceptet, säger han.

Även om Tinder är användbart funkar det inte i alla lägen.
– Det är otroligt hur Tinder har slagit igenom. Men om jag vill träffa Torbjörn Nilsson på Fokus (numera Expressen) och mingla kanske inte Tinder är rätt sätt att göra det på.

Politikerveckan lockar omkring 35 000 besökare inom politik, offentlig sektor och näringsliv. Genom att skapa ett konto, registrera dig med dina sociala medier och specificera dina intressen hoppas Miltton Labs att du ska kunna matcha ihop dig med andra relevanta personer. Du avgör själv vilka du vill träffa genom att swajpa höger eller vänster. Sedan är det bara att hoppas på en matchning.
– Alla som är där vill nätverka, och vi svenskar är väldigt teknikvänliga. Om Mingla kan lyfta i Almedalen skulle den fungera lika bra på en läkemedelskonferens, på Slush i Helsingfors eller SXSW i Austin, säger Martin Borgs.

Miltton Labs grundartrio, som förutom Borgs består av Fredrik "Feffe" Andersson och André Assarsson, är alla riktiga Almedalsveteraner. Feffe är hjärnan bakom Primes klassiska rosémingel och medarrangerar politikerveckans öppningsfest. Appen kommer att marknadsföras flitigt inför och under Almedalen med hoppet om att nå en kritisk massa av användare.
– Affärsidén är att försöka lösa ett verkligt behov. Det vill säga människors behov av att nätverka smartare och roligare. Om den flyger i Almedalen finns det ett antal spår för hur vi tar den vidare. Antingen genom att ta in sponsring, annonsering eller att vi helt enkelt gör en ren exit. Labbets roll är att ta fram en planta i växthuset, planera den utomhus och se om den växer upp.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev