Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"De retuscherade bort trosorna"

Publicerad: 25 november 2009, 15:13

Pr-byrån Mafiosos vd Dominika Peczynski naken – omslingrad av Europas största orm. – Den försökte strypa mig, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Mafioso

Foto: Caroline Roosmark.

Läs mer om kalendern och se fler bilder

- Caroline Roosmarks hemsida

För sjunde året i rad släpper fotografen Caroline Roosmark och journalisten Åsa Mattsson sin kalender med tolv kända svenska män och kvinnor. Temat den här gången är är sagor och myter. En av modellerna är Dominika Peczynski som föreställer den mytologiska kvinnan Lilith,som ofta avbildas med en orm runt kroppen.

– Jag träffade Caroline på en brunch. Hon frågade om jag ville vara med i kalendern. Det ville jag – om jag fick vara Lilith. Jag är lite besatt av Lilith, säger Dominika Peczynski.

Men det är inte Dominika Peczynski själv som bär upp den enorma 100-kilo tunga och sex meter långa nätpytonormen – för övrigt Europas största orm.

– Ormen är enormt stark. Det var fem karlar som stod och höll den, de är bortretuscherade. Ormen hade tejp runt munnen, det är också bortretuscherat. Bilden är ett ihopklipp av 15 lager av bilder.

Är du själv retuscherad på bilden?
– Inte mycket faktiskt förutom att de retuscherade bort trosorna.

Dominika Peczynski berättar att männen som höll i ormen hade fullt sjå med att hantera besten.

– Vi höll på att ramla omkull och ormen försökte strypa mig. Men de drog bort den. Det var ett löfte att om ormen verkligen skulle försöka döda mig så skulle ägaren döda den, men nu lyckades de dra bort den så han behövde inte döda den..

Nöjd med bilden?
– Ja, jag är nöjd. Ska man vika ut sig i min ålder (39) får man göra det i fina sammanhang där pengarna går till välgörande ändamål.

15 kronor per kalender går till Fryshusets projekt ”Barn till ensamma mammor”.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Mafioso

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.