Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

De rödgrönas reklamfilm

Publicerad: 16 augusti 2010, 10:16

I dag presenterade de rödgröna sin reklamfilm inför valet.


Ämnen i artikeln:

Val 2010MiljöpartietVänsterpartietSocialdemokraterna

Från vänster: Anna Lennström, Rasmus Korsvall, Filip Lindquist, Tomas Carrfors. Foto: Fredrik Thambert.

Frågan som ställs i filmen är: Vilket tåg väljer du? Ett som är ”på väg mot ett modernt välfärdsland” eller ett som går åt fel håll. Speaker i filmen är den välkända skådespelaren Björn Granath som har medverkat i ett flertal storfilmer.

– Vi vill göra det tydligt för väljarna att det handlar om ett vägval, sade partisekreteraren Ibrahim Baylan på dagens pressträff.

Miljön, välfärden och jobben är de tre områden som de rödgröna fokuserar på. Tåget i filmen används som symbol för att illustrera dessa tre, och kommer även att användas i den övriga kampanjen som presenteras i ett senare skede.

– Vi vill visa på vägvalet, och tåget är en bra symbol för vad de rödgröna vill göra med Sverige, säger Filip Lindquist, AD på Svensson som ligger bakom hela kampanjen.

– I tv-reklamen vill vi visa vad vi vill göra och i printkampanjen visar vi hur vi ska göra det, söger Filip Lindquist.

Anledningen till att valet föll på Svensson är främst att byrån gjorde den hyllade kampanjen för Miljöpartiet 2006. De har även varit med och tagit fram logotypen till Olof Pamle.centret i samarbete med Socialdemokraterna.

Reklamfilmen i TV4 hade premiär igår och kommer att rulla i fem veckor framöver. Fördelningen mellan Prime och off-prime är 65 procent till prime:s fördel.

Den övriga kampanjen kommer framför allt att fokusera på print, medan mindre satsningar görs på utomhus och webb. Parterna vill dock inte berätta vilka tidningar som de har valt att annonsera i.

Den totala kampanjbudgeten är 13 miljoner kronor, 7 miljoner mindre än alliansens gemensamma kassa.Hur de mycket de olika delarna i kampanjen kostar vill de inte berätta.

Vänsterpartiet och Miljöpartiet har köpt mer gemensam reklamtid i TV4 och deras logotyper kommer att synas oftare.

Gänget bakom kampanjen

Anna Lennström, projektledare Svensson

Filip Lindquist, AD Svensson

Tomas Carrfors, copy Svensson

Rasmus Korsvall, projektledare röd-gröna

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.