Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

De tar hem Google

Publicerad: 17 februari 2011, 14:01

Just PR, Googles pr byrå idag och Grayling. Det är byråerna som får dela på Googles pr-byrå uppdrag, efter en pitch som blev klar igår.


Ämnen i artikeln:

GoogleGrayling

Just PR har varit Googles pr-byrå och fortsätter så vara, men får nu dela uppdraget med Grayling efter en pitch som blev klar igår.   
– JustPr fortsätter med att störra inom Corporate Communications och B2C. Grayling kommer att ta hand om vår B2B PR, där det handlar om att få fler företag att hitta nätetet som marknadskanal. Potentialen i Sverige är neorm för SME och större annonsörer, att nå nya kunder med online marknadsföring, säger Andreas Svenungsson, kommunikationschef på Google till Resume.se.

–    Det var ett svårt beslut, alla fem byråer (Deportivo, Springtime, Grayling, Agency och JustPR har personer som vi gillar väldigt mycket och som är bland de främsta i Sverige på PR. Vi gjorde först ett noggrannt urval innan jag bestämde vilka byråer som skulle bjudas in i pitchen. Vi använde ett antal kriterier i den avgörande beslutsprocessen, det var väldigt jämt mellan alla byråer och i slutändan är det svårt att peka på varför man väljer en byrå framför en annan. Det viktigaste kriteriet för oss var energi.

Hur ska ni hålla konkurrenterna bakom er?    
– Vi arbetar stenhårt för att utveckla nya produkter och tjänster som användarna gillar. Det häner mycket spännande inom YouTube och inom mobil nu. Konkurrensen finns bara ett klick bort, så det gäller för oss att fortsäatta vara innovativa och ligga i yttersta framkant med ny teknologi och tjänster, säger Andreas Svenungsson.   

I detta nu anställer även Google en person med fokus på B2B kommunikation.
– Vi behöver också nå ut mer utanför storstäderna i vår kommunikation, avslutar Andreas Svenungsson.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

GoogleGrayling

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.