Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Dejtingappens lockbete: Eric Saade

Publicerad: 15 juli 2015, 14:35

Eric Saade blir affärsman.

Foto: Pressbild.

Eric Saade blir lockbete när dejtingappen 7Heaven vill växa. Nu går artisten in som delägare i företaget. – Sedan Eric lade ut nyheten vid lunchtid har tjänsten fullkomligt exploderat, säger Stefan Bergström, vd på 7Heaven.


Ämnen i artikeln:

Eric Saade

Uppstickaren 7Heaven lanserades i maj i år och har som affärsidé att det bara går att ladda upp bilder som är max sex timmar gamla. Nu plockar de alltså in Eric Saade som företagets ansikte utåt. Det kommer sig av att företagets vd Stefan Bergström har en dotter som är ett hardcore-fan.

– Jag ville överraska henne lagom till födelsedagen med en videohälsning från Eric Saade – något han var vänlig nog att göra. Samtidigt fick hon en språkresa till Miami, men hälsningen slog högre, säger Stefan Bergström.

I samtalen med Eric Saades manager Tomas Lingman föddes idén om att artisten skulle bli delägare.

– Eric har en profil på 7Heaven och man kan kommunicera direkt med honom, säger Stefan Bergström.

Hur många fler nedladdningar har Eric Saade genererat hittills?
– Det är svårt att svara på. Vi lanserade den 20 maj och fick 8000 nedladdningar strax därefter. Sedan Eric lade ut nyheten vid lunchtid har tjänsten fullkomligt exploderat. Vi räknar med att jobba med honom över tid framöver.

Hur effektivt är det att använda en kändis i marknadsföring, skulle du säga?
– Det är väldigt värdefullt. Vår huvudmålgrupp är mellan 18 och 30 år. Eric fyller 25 i år – och har en ung fanbase som har vuxit upp med honom.

Vad är planerna framöver?
– Sverige är den bästa marknaden att lansera en produkttjänst på. Lyckas vi i Sverige kommer vi att lyckas internationellt. Över tid vill vi attrahera riskkapitalister och expandera internationellt och så småningom globalt.

Under måndagen kom beskedet att Eric Saade flyttar ihop med flickvännen Nicole Falciani.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Eric Saade

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.