Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Dejtingsajtens pr-triumf

Publicerad: 4 maj 2011, 08:52

Sifo-undersökningen ”Sveriges sexigaste dialekt” har fått enorm uppmärksamhet i medierna. Något som också inneburit mycket publicitet för dejtingsajten E-kontakt, som beställt undersökningen. Kostnaden för undersökningen: 10 000 kronor – kaffepengar i jämförelse med en reklamkampanj som kan kosta miljoner.


Ämnen i artikeln:

Bizkit Wisely

Nästan samtliga svenska medier tog igår upp undersökningen

Karin Boo

Det senaste dygnet har nästan samtliga medier rapporterat om Sifo-undersökningen där man tittat på vilken dialekt som människor upplever som den sexigaste. För dejtingsajten E-kontakt, som beställt undersökningen, betyder det mycket uppmärksamhet. Karin Boo, kärlekscoach och pressansvarig, berättar att telefonen gått varm det senaste dygnet.
– Det finns ett jätteintresse. Det var väldigt många telefonsamtal igår men vi har inte mätt så noga hur det har påverkat trafiken till vår sajt, säger hon.

E-kontakt sköter all sin marknadsföring själva och förutom print-, tv- och webb-annonser är den här typen av undersökningar en del av företagets pr-arbete.
– Det är så klart jätteroligt. Vi jobbar mycket med undersökningar, dels med hjälp av Sifo och dels på sajten. Vi tycker att det är otroligt kul att få dela med oss av sånt här. Det är en del av vårt pr-arbete, säger Karin Boo.

Peter Arnesson, partner och mediestrateg på mediebyrån Bizkit, menar att det är svårt att säga exakt hur mycket ökad kännedom om E-kontakt publiciteten gett.
– När det gäller hur trafiken till deras sajt påverkats och hur de tas upp i olika bloggar med mera så släpar informationen ett par dagar. Först i slutet av veckan kan vi se vilka effekter det har haft på trafiken och sökningar för E-kontakt och det går såklart att sätta ett värde på då.

Att beställa en undersökning av den här typen från Sifo kostar runt 10 000 kronor plus moms.

E-kontakt grundades 2005 och finns i Sverige, Norge, Danmark, Finland. I dag har man över en miljon registrerade profiler i Norden.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Bizkit Wisely

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.