Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Depardieau lanserar pro-rysk klock-serie

Publicerad: 25 mars 2014, 13:32

Depardieus stolthet

Skådespelaren Gerard Depardieu lanserar en klock-serie under namnet "Proud to be Russian" med den ryska dubbelörnen som symbol.


Det är den Schweiziska klocktillverkaren Cvstos skapat en Gerard Dépardieu-edition med en klocka med den ryska dubbelhövdade örnen i rött guld på urtavlan. Orden ”Proud to be Russian” ackompanjerar bilden som marknadsför arbandsuret som beräknas kosta runt 190 000 kronor.

Depardieux lämnade Frankrike i protest mot den franska skattelagstiftningen och valde i stället att bli rysk medborgare förra året. Han rev då sönder sitt franska pass och fick ett ryskt, personligen överräckt av Vladimir Putin.

Tidpunkten för lanseringen är kanske lite illa vald så här tätt inpå Rysslands annektering av Krim. Depardieu har inte uttalat sig om händelserna, men för ett några månader sedan rapporterade rysk media att skådespelaren köpt ett par vingårdar utanför staden Bakhchysarai på Krim.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.