Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Deras pr-kupper blir virala nyheter

Publicerad: 18 september 2015, 11:59

Frej Larsson och Simon Gärdenfors

Pizzaslice, lägenhetskupper, handbojor på Hellenius och bögklubb på Putins mark. Hiphop-duon Far & Son vet hur man skapar rubriker.


Ämnen i artikeln:

TV4 PlayDavid HelleniusFar & SonTV4

Maj 2014. Frej Larsson snor allt ljus från från Sverigedemokraternas Jimmie Åkessons tal i Ronneby. Mitt under partiledarens tal i Blekinge dyker en svävande pizzaslice upp på himlen. Likt en drönare åkte pizzan  in från en radiostyrd modellhelikopter och tog sin väg över torget där Jimmie Åkesson stod så att partiledaren fick pausa sitt tal.

Tidigare i våras pekades Frej Larsson ut som mannen som stormade in utklädd till Jesus mitt under den direktsända påskdagsgudstjänsten från Växjö. Mannen i peruk fördes bryskt ut ur kyrkan.

Men det var inte sista gången som Frej Larsson och hans vapendragare i Far & Son Simon Gärdenfors spexade, tog uppmärksamheten och skapade nyheter som fick stor spridning. Resumé summerar nyhetsmakarna Far & Sons mediala 2015.

5 juni. Lägenhetsvisningen
"De dricker öl och lagar mat. Mäklaren helt förstörd", skrev yttre befäl på Södermalm på Twitter. Vad hade hänt? Far & Son var på lägenhetsvisning på Östermalm i Stockholm. Polisen hann inte fram till platsen innan besökarna hade lagt benen på ryggen och dragit därifrån.
– Ska vi köpa en lägenhet för 14 miljoner kronor så vill vi såklart veta att spisen funkar som den ska, för att kunna tillaga en enklare omelett (...) Man skulle ju inte köpa grisen i säcken, liksom, sade Frej Larsson till Aftonbladet i samband med kuppen som blev en stor snackis.

1 juli. Skumkanonen i Almedalen
Far & Son besökte Nyheter24:s tält i Almedalen. Mitt under andra låten sprutade en skumkanon ut skum över den städade Almedalspubliken.
– Vi ska fylla hela Almedalen med skum, skrek de från scenen.

2 september. Handbojorna på Hellenius
Mitt under TV4:s välkammade presentation av hösten satt plötsligt David Hellenius med handbojor på scenen. Hip-hopduon Far & Son hade fått det egna programmet "Samhällsjudo" i kanalen och passade på att protestera mot TV4:s reklam.
– Lite som Adam Tensta gjorde en protest och gick från tv-studion gör vi nu en protest där vi aldrig tänker gå, sade Simon Gärdenfors till publiken

15 september. Gaybaren "The Blue Oyster"
Förra helgen uppförde Far & Son en gaybar på Vladmir Putins tomt i åländska Saltvik. Syftet var att uppmärksamma situationen för homosexuella i Ryssland.  I veckan svarade Rysslands konsul på Åland Mikhail Zubov med att polisanmäla "The Blue Oyster". Duon firade med att dricka bubbel, men alla var inte lika glada.
"Det framstår hur man än läser det som en billig PR-kupp, för de vet lika väl som jag att det här inte kommer att förändra någonting i Ryssland.", skrev Maria Ramnehill i en kritisk krönika i Nöjesguiden.

Programmet "Samhällsjudo" har premiär i TV4 Play och TV12 den 23 oktober. Räkna med mer bus och rubriker från duon.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.