Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”Det är bara att kasta sig ut”

Publicerad: 16 mars 2012, 08:44

Sofia Westerlund.

Foto: Resumé (Arkiv)

Sofia Westerlund, 30, lämnade pr-livet i Stockholm och återvände till hemstaden Umeå. Där är hon nu vd för byrån Punkt PR. – Det är bara att kasta sig ut och prova på, säger hon till Expressen som i dag skriver om 80-talisternas karriärsdriv.


Ämnen i artikeln:

Punkt PR

Sofia Westerlund, tidigare senior konsult på Mahir PR samt Micael Bindefeld AB i Stockholm, var med och drog igång Umeå-byrån Punkt Pr 2009.

– Vårt erbjudande, samlade kompetens och erfarenhet gör oss till  Norrlands första riktiga PR-byrå och vi vet att det finns en stor  efterfrågan på just det vi erbjuder, sa hon till Resume.se då byrån öppnades.

I dag är hon omskriven i Expressen som tar ett grepp på de drivna 80-talisterna som trots målmedvetenheten jobbar i motvind på arbetsmarknaden.

För Sofia Westerlund, med en magisterexamen i kommunikation från Södertörn i bagaget, har det dock gått bra. Punkt PR tredubblade sin omsättning mellan 2009 och 2010. I dag kan hon ta ut en lön på runt 30 000 kronor.

– Det är klart att man kan skämta om att man vill köpa en Lamborghini när man blir gammal, men ett roligt jobb är viktigare än en hög lön, säger hon till Expressen.

Punkt PR är en del av kommunikationsgruppen Norrland 2.0, en koncern som  bygger Norrlands första professionella och heltäckande  kommunikationsgrupp.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Punkt PR

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.