lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”Det är jobbigt att andra företag systematiskt drar i dina kolleger”

Publicerad: 4 februari 2015, 12:18

Tom Beckman säger att Prime är en Talangskola.

Foto: Fredrik Thambert.

När Veckans Affärer släppte sin årliga lista med supertalanger tog Prime och United Minds hem storslam med 5 av 101 personer kopplade till dem. – Ibland är det jobbigt att andra företag systematiskt drar i dina kolleger, säger Tom Beckman, cd på Prime och en av byråns grundare.

Ämnen i artikeln:

Veckans AffärerUnited MindsPrimeWeber ShandwickSimon StrandTom BeckmanSeher YilmazHanna Hellquist

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Listan släpptes i går och där finns Rättviseförmedlingens Seher Yilmaz och pr-konsulten Simon Strand på en sjätte respektive sjunde placering under kategorin opinionsbildare. De har båda två ett förflutet på Prime. Hanna Hellquist finns på tionde plats under samma kategori och är blivande gruppchef för public affairs-avdelningen på byrån. Även Jimmy Sandell, vice vd på United Minds, finns under samma kategori, men på en åttondeplats. Paul Alarcón knep femteplatsen under kategorin Hållbarhetsivrare. I dag är han kreativ chef på United Minds, men har tidigare varit partner på Prime.

– Kul för oss, men framför allt kul för dem. Prime har säkert bidragit till deras utveckling, men framför allt har de bidragit till Primes utveckling, säger Tom Beckman om placeringarna på listan.

Vad tror du att de många placeringarna beror på?
– Vi har som uttalat mål att vara talangskola. Och ibland är det jobbigt att andra företag systematiskt drar i dina kolleger. Men det hade varit jobbigare om det var tvärtom. Du vill ju jobba med människor som andra också vill jobba med.

Hur skulle du beskriva er roll i att de här personerna finns på listan i år?
– Vi har arbetat med vår rekryteringsdag i över tio år nu. Den har för- och nackdelar men sammantaget har de resulterat i bättre diversitet och fler talanger. Inte minst har de gett personer chansen som sannolikt hade fallit ur en traditionell rekryteringsprocess.

Hur tror du att årets placeringar påverkar ert varumärke?
– Vi rekryterar personer från samhällets- och näringslivets alla delar. Det tycker jag återspeglas av VA:s lista och jag hoppas att det resulterar i att ännu fler oväntade personer söker till oss.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev