Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Det här är ett drömprojekt"

Publicerad: 7 april 2011, 12:28

Edvard Unsgaard har tidigare arbetat som journalist på Ekot, som pressekretare för statsministern och nu senast som politiskt sakkunnig hos migrationsminister Tobias Billström. Igår gjorde han sin första dag på nystartade pr-byrån Nordic Public Affairs.


Ämnen i artikeln:

Nordic Public AffairsEdvard Unsgaard

Edvard Unsgaard. Foto: Aino Nyvelius.

Byrån, som bara kommer att ha seniorkonsulter, specialiserar sig på krävande public affairsuppdrag. Johan Jacobsson och Edvard Unsgaard är några av dem som tillsammans startat upp Nordic Public Affairs.

– Det är var ett fantastiskt erbjudande som jag nappade på direkt. Det är ett drömprojekt att få starta något från grunden och lära sig om den här världen. Jag jobbade min sista dag på regeringskansliet i tisdags och min första dag på byrån igår. Det är ju alltid en uppstartssträcka i början men nu ser jag fram emot att få träffa kunder, säger Edvard Unsgaard till Resume.se

Och fortsätter:

– Nordic Public Affairs är en byrå som specialiserar sig på krävande public affairs-uppdrag och vi kommer bara att ha seniorkonsulter. Vi tror att man behöver ha kvalificerade och erfarna rådgivare för att göra just det här jobbet bra och det är också vår samlade, breda kompetens som förhoppningsvis kommer att göra byrån framgångsrik.

Johan Jacobsson, som är vd för byrån, kommer senast från en roll som senior advisor på Vattenfalls Public Affairs-avdelning.

– Det känns jätteroligt att få jobba tillsammans med Johan (Jakobson), vi känner varandra lite sedan tidigare. Han är klok och begåvad och har många års erfarenhet, säger Edvard Unsgaard.

Är pr något som du har drömt om att jobba med?
– Även om journalistik, politik och pr är skilda yrken så känns det ändå som att de går in i varandra och tillhör samma värld. Det är samma typ av utmaningar och det är det som lockar mig.

Malin Carlehäll

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.