Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”Det har blåsts upp stort i media”

Publicerad: 18 februari 2015, 12:59

Logotyp Meca Hockey Race

Beskedet att "Meca hockey race" blir samlingsnamnet på kvalet från hockeyallsvenskan till SHL har hånats av delar av Hockeysverige. Mecas vd Krister Duwe är inte förvånad och anser att media har överdrivit kritiken.


I måndags så höll hockeyallsvenskans vd Stefan Bengtsson en presskonferens där han berättade att kvalet till SHL kommer att byta namn. Genom ett ettårigtavtal sponsoravtal med företaget Meca får kvalserien fick namnet "Meca hockey race".  Namnbytet väckte starka reaktioner på sociala medier.

"Alla hockeyjournalister som skriver "Meca Hockey Race" i framtiden i stället för kval eller liknande borde sparkas direkt.", skrev Viktor Adolfsson på Lajkat.se.

"Meca Hockey Race... Nya namnet på kvalet till SHL. Bara hoppas att Hockeyallsvenskan har fått bra betalt.", skrev Hans Abrahamsson på Sportbladet.

En annan användare skrev:

"Meca Hockey race". Käppakriget slår nya rekord i dumhet"

Mecas vd Krister Duwe tar kritiken med ro:

– Om man tittar på den totala mängden människor så är det en relativt liten del som har uttalat sig även om det har blåsts upp stort i media. De flesta tycker det är bra att vi vill lyfta hockeyn och kvalet till SHL. Det finns många synnergieffekter, säger han till Resumé.

Varför tror du att namnbytet har väckt så starka reaktioner?
– Jag är inte förvånad och det är härligt att vi engagerar Hockeysverige. Det ser jag som positivt.  

I går rapporterade Expressen att namnbytet kan komma att stoppas av Svenska Ishockeyförbundet var generalsekreterare Tommy Boustedt uppfattningen att hockeyallsvenskan, mot regelverket, sålt namnrättigheterna till Meca. Allsvenskans vd Stefan Bengtsson hävdar å sin sida att det rör sig om ett missförstånd och att avtalet är traditionell sponsorpaketering.

Krister Duwe vill inte kommentera den pågående diskussionen mellan hockeyförbundet och hockeyallsvenskan.

– Jag vill vänta mig att uttala mig om diskussionen mellan hockeyförbundet där vi är tredje part. Vi utgår från att sponsringspaketet går igenom.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.