Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Det kan inte bli mycket större"

Publicerad: 4 juni 2010, 07:02

Robin Söderling krossade storfavoriten och titelhållaren Roger Federer. Efter superskrällen i Franska öppna är den svenske världsstjärnan hetare än någonsin. – Jättemånga har hört av sig med förfrågningar om tävlingar och reklamjobb efter segern, säger agenten Pelle Hjertqvist till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Robin Söderling

Robin Söderling jublar. (Bild från annat tillfälle)

Robin Söderling som stod för fjolårets stora knall i Franska öppna då han överraskande slog ut Rafael Nadal, svarade för en ny, praktskräll i går när han gjorde det närmas omöjliga – slog ut Roger Federer i kvartsfinalen med 3-1 i set.

– Det kan inte bli mycket större. Det är fantastiskt hur han fullständigt spelar ut Federer, säger Pelle Hjertqvist på IMG till Resume.se.

Hjertqvist, som är på plats i Paris, är Robin Söderlings agent. Han berättar att intresset för den 25-årige Tibro-sonen är rekordstort.

Efter gårdagens triumf regnade det förslag och erbjudanden över Söderling.

– Hans marknadsvärde har ökat ytterligare, Han är stekhet, säger Pelle Hjertqvist.

Är han intressant för företag även som person?
– Det är samma sak där. Han har en helt annan attityd i dag jämfört med tidigare. Efter förra årets tal i Franska öppna har alla en positiv bild av honom. Han är en stabil, trevlig kille.

Robin Söderlings största sponsorer är sportklädesföretaget Lotto och racket-tillverkaren Head. Han har även reklamplats på tröjan för kosmetikföretaget Guinot och teknikkonsultföretaget Cowi.

Pelle Hjertqvist är via avtal belagd med munkavle när det gäller detaljer om sponsoravtalen. Klart är att bonusar faller ut, men hur mycket pengar det handlar om, och hur stora eventeulla framtida sponsoravtal kan bli vill han inte uttala sig om.

Söderling kan bli nästa världsetta – det spår i alla fall legendaren Björn Borg – och hans framgångar innebär ett stort lyft för svensk tennis i sin helhet.  Sporten har länge skrikit efter en ny svensk världsstjärna – i takt med ökat medieutrymme ökar företagens intresse för svensk tennis i stort.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Robin Söderling

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.