Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Det minskar inte min trovärdighet, tvärtom"

Publicerad: 25 maj 2010, 07:58

Här gör Gudrun Schyman debut i reklamfilmssammanhang. FI:s talesperson medverkar i senaste filmen i Ica:s reklamsåpa. – Det minskar inte min politiska trovärdighet, tvärtom, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

IcaGudrun Schyman

Gudrun Schyman angriper stereotypa könsroller i Icas senaste reklamfilm inför mors dag.

– Jag fick en förfrågan Ica och jag tackade ja. Jag är ju inte där och gör reklam för en produkt – jag är där som mig själv – som  folkbildare i feministiska frågor. Jag har intresse av att för fram mina åsikter om jämställdhet. Det var ett roligt grepp, säger hon.

Det är första gången den forna vänsterledaren är med i en reklamfilm.

Gudrun Schyman väckte uppmärksamhet med sin medverkan i TV4:s "Let's dance", och nu dyker hon alltså upp i ett kommersiellt sammanhang för en livsmedelsjätte.

– Det var en diskussion då också om att man förlorar sin politiska trovärdighet. Men jag blir inte mindre politiskt trovärdig om jag sitter på ett ABF-seminarium på lördagen och diskuterar svensk trupp i Afghanistan, efter att ha dansat i tv dagen innan. Det fungerar inte så. Tvärtom tror jag att folk uppskattar att politiker syns i många olika typer av sammanhang och visar bredd, säger Gudrun Schyman.

FI:s resurser inför valet är knappa, och Gudrun Schymans person och hennes sinne för pr är partiets trumfkort i kampen om väljarna.

ABBA-profilen Benny Andersson skänkte nyligen 300 000 kronor så att partiet ska kunna trycka upp valsedlar.

I övrigt kommer kampanjmaterialet bestå av en broschyr och valaffischer.

Hur viktigt är det för dig att ge FI exponering på det här sättet inför valet?

– Det är viktigt för att de här frågorna synliggörs. Många börjar se problem med det tvåpartisystem som vuxit fram som för med sig att vis saknar opposition i riksdagen, säger Gudrun Schyman.

Hur känns det att se sig själv i en reklamfilm?

– Jag har faktiskt inte sett den än, jag är på resande fot och har inte haft tid.

SE FILMEN HÄR

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

IcaGudrun Schyman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.