Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Det värsta som kunde hända Juholt"

Publicerad: 2 december 2011, 09:36

Svanells avhopp är tungt för Juholt.

Foto: Janne Sundling.

Att Dan Svanell slutar som presschef för Socialdemokraterna är ett allvarligt bakslag för Håkan Juholt. Det menar Rapports politiske kommentator Mats Knutson. – Det var det värsta som kunde hända Juholt i det här läget, säger Mats Knutson till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtMats KnutsonDan Svanell

Dan Svanell, som tillträdde i våras,  anger personliga skäl till avhoppet.

– Väljer man att sluta måste man ange de skäl som han anger. Men hans situation som presschef har inte underlättats av alla uttalanden som Juholt gjort, säger Mats Knutson.

Enligt Knutson blir det oerhört svårjobbat för en presschef när partiledaren kommer med uttalanden som man inte kommit överens om innan.

Mats Knutson anser att Svanells avhopp är en riktig smäll för Juholt.

– Det var det värsta som kunde hända för Juholt. Partiet ligger lägre i opinionsmätningarna än någonsin. Juholts eget förtroende är i botten, och Svanell är den enda pressmänniskan i partiet med riktig erfarenhet. Det var ju därför Juholt kallade in honom i våras. I morgon är det också minikongress med förtroenderådet och det här beskedet kommer alltså dagen innan, säger Mats Knutson.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.