Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Dina kollegor som får toppjobben hos regeringen

Publicerad: 30 oktober 2014, 15:49

Rosenbad i Stockholm - regeringens tillhåll.

Foto: Pressbild.

Den nya regeringen har utsett 33 nya statssekreterare som bistår ministrarna. Här är personerna som har verkat inom media-och kommunikationsbranschen.


Ämnen i artikeln:

Val 2014MiljöpartietSocialdemokraterna

Hos statsminister Stefan Löfven hittar vi Hans Dahlgren, som började sin bana som journalist på SVT:s Aktuellt. Större delen av karriären har han dock ägnat sig åt politik, men mediekopplingen finns fortfarande kvar: han sitter i styrelsen för AIP Media Produktion.  

Annika Söder är nybliven kabinettsekreterare på UD. Även hon har en bakgrund som journalist och har suttit i styrelsen för Sveriges Radio.  

Helene Öberg är statssekreterare år utbildningsminister Gustav Fridolin. Hennes koppling till kommunikationsbranschen är det framgångsrika arbetet med "Sveriges Makalösa Föräldrar" som vann Resumés tävling Årets Lobbyist år 2010.  

Hos civilminister Ardalan Shekarabi sitter Annelie Roswall Ljunggren som har jobbat som pr-konsult på Burson-Marsteller och Veritas. Den sistnämnda byrån har praktiken lagts ned efter att grundaren Bijan Fahimi blev huvudperson i Uppdrag Gransknings reportage om hans förskolebolag.

Hos biståndsminister Isabella Lövin sitter Ulrika Modéer som har varit chef för policy- och opinionsbildningsenheten på Diakonia.

Pernilla Baralt, statssekreterare hos barn-, äldre- och jämställdhetsministern Åsa Regner, har drivit den egna kommunikationsbyrån Baralt Consultants. Hon har också varit kommunikationschef och presschef för Europeiska kommissionen i Sverige.

En annan tidigare presschef är Therese Svanström Andersson, statssekreterare hos socialförsäkringsminister Annika Strandhäll. Hon jobbade med pressfrågor på fackförbundet SKTF som numera heter Vision. Dessutom har hon varit chef för Arena Idé.  

Agneta Karlsson som jobbar åt folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström har jobbat tre år som chef för samhällskontakter på Glaxosmithkline (GSK). Senast var hon vice vd för Arenagruppen.

Irene Wennemo känner kanske många igen från ledarsidorna på Aftonbladet och Dagens Arena. Nu är hon statssekreterare hos arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.

På samordningskansliet sitter Per Ängquist som tidigare har varit omvärldsanalytiker på United Minds.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.