Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Diplomat toppvärvar

Publicerad: 10 december 2014, 07:02

Mona Sahlin och Mats Odell ska jobba med pr.

Pr-byrån Diplomat fyller på med politiker - rekryterar Mona Sahlin och Mats Odell (KD), Mc Donald's fälls av RO och Netflix storsatsar på serier. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

ReklamombudsmannenTwitterFacebookDiplomat CommunicationsMona SahlinTV4

Diplomat toppvärvar - knyter till sig Sahlin
För att ta upp kampen med pr-byrån JKL, som sedan flera år tillbaka haft tidigare statsministern Göran Persson i sitt stall, rekryterar nu pr-byrån Diplomat Communications Mona Sahlin och KD:s tidigare finansmarknadsminister Mats Odell. De ska ingå i Diplomats nya rådgivningsgrupp och får för några möten om året en ersättning på 75 000 kronor. Sedan tidigare är tidigare folkpartiledaren Lars Leijonborg knuten till byrån.
– Det är fyra år sedan jag lämnade politikeryrket. Jag är fri att kunna göra det här. jag känner också som opinionsbildare att alla som ska analysera samhället måste begripa politik, säger Mona Sahlin till Dagens Industri.

Mc Donald's fälls av RO

Reklamen på snabbmatsjättens brickunderlägg är vilseledande, enligt Reklamombudsmannen (RO). Anledningen är att Mc Donald's skriver att de samarbetar med svenska bönder och att hamburgarna består av 100 procent nötkött. 45 procent av köttet hamburgerkedjan använder är svenskt. RO finner brickunderlägget missvisande och Mc Donald's ska nu se över texten, skriver SvD.

Netflix storsatsar på egna serier
Streamingtjänsten vill varje år släppa 20 egenproducerade nya serier eller nya säsonger av serier. Det sa innehållschefen Ted Sarandos på en presskonferens. Planen är att alltid ha premiärer med två och en halv veckas mellanrum, skriver Time (via Omni).

Twitter utser 2014 till selfiens år
Ordet "selfie" nämndes 92 miljoner gånger hittills i år - vilket är 12 gånger fler än i fjol. Den numer legendariska selfien med Ellen de Generes tillsammans med världsstjärnor retweetades över tre miljoner gånger, vilket är nytt rekord, skriver BBC.

Kaoset i TV4:s "Det största äventyret"
Nu berättar programledaren Peter Jihde för Expressen om att deltagarna i serien fick nödevakueras under inspelningarna. De ska ha fastnat i den afrikanska djungeln när dimman sänkte sig och maten började ta slut.
– De kom inte loss och dimman började komma in. De fick tillbringa ett extra dygn i djungeln och maten började sina. De fick gå ned på ransonering, säger han, till tidningen.

Fotboll mest populärt på Facebook 2014
Vi pratar allra helst om fotboll på sociala medier, enligt statistik från Facebook själva som avser hela världen. Det skriver Aftonbladet. Här finns resterande topp fem:
1. Fotbolls-VM
2. Ebolaviruset
3. Presidentvalet i Brasilien
4. Robin Williams
5. Ice bucket challenge

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.