Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Diplomat vinner Apotek Hjärtat

Publicerad: 15 januari 2014, 09:32

Gunnar Sonesson på Diplomat blir ansvarig för kontot.

Apotek Hjärtat har efter upphandling valt Diplomat Communications som pr-byrå. Förra sommaren avslutade de sitt samarbete med Prime pr. Efter en upphandling där de träffade fyra byråer valde de Diplomat.


Apotek Hjärtat startade 2010 efter avregleringen på apoteksmarknaden och är i dag en av de tre stora kedjorna, tillsammans med Apoteket och Apotek Kronan.

– Efter uppbyggnad och stabilisering kommer 2014 bli året då de stora aktörerna ägnar sig åt differentiering och då blir pr ett viktigt verktyg, säger Jonas Mjöbäck, kommunikationschef på Apotek Hjärtat.

Under hela uppbyggnadsfasen har de samarbetat med Prime pr.

– De har gjort ett jättebra jobb. Men vi har också anlitat Diplomat för en del uppdrag tidigare. Nu gjorde vi en upphandling där vi träffade fyra byråer, och där var Diplomat klart bäst, säger Jonas Mjöbäck.

På Diplomat communications kommer en av grundarna, Gunnar Sonesson (f d Fröroth), att ansvara för uppdraget för Apotek Hjärtat.

Apotek Hjärtats marknadschef Fredrik Kullberg utsågs i fjol till Sveriges Bästa Marknadschef av Resumé.

Janne Sundling

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.