tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Diplomats vd om toppvärvningarna

Publicerad: 10 december 2014, 13:56

Oscar Hyléen, Diplomat, och Anna Grönlund Krantz, JKL om toppvärvningarna.

Resumé skrev i morse om att pr-byrån Diplomat infört ett nytt kommunikationsråd. Nu kommenterar vd:n toppvärvningarna.
– Det är en bra mix som vi rekryterat via vårt nätverk. Det känns offensivt och jättekul, säger Oscar Hyléen, vd på Diplomat.

Ämnen i artikeln:

Oscar HyléenDiplomat CommunicationsAnna Grönlund KrantzJKL

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Några av Sveriges mest erfarna politiker och näringslivspersoner är rekryterade till det nya rådet: tidigare politikerna Mona Sahlin, Mats Odell, tidigare Nordea-vd:n Hans Dalbord, entreprenören Robert Ahldin och civilekonomen Charlotte Strömberg gör sällskap med Lars Leijonborg som sedan tidigare arbetar på byrån.

– Allt handlar om att allihop har tung erfarenhet. Mona och Mats till exempel, är två av Sveriges mest erfarna politiker som kommer att tillföra våra kunder mycket värdefulla kunskaper, säger Oscar Hyléen.

Tanken är att bli starkare i skärningspunkten mellan näringsliv, politik och media. Rådet ska ses några gånger om året och kör igång direkt efter nyår.

– Våra kunder har komplexa kommunikationsutmaningar som ligger mellan politik och näringsliv. Rådet ska diskutera tillväxtfrågor, ägarfrågor och kompetensförsörjningsfrågor som har betydelse på ett övergripande plan. De kommer att diskutera ett antal ämnen som kommer att ligga till stöd för våra kunder. Mer konkret än så vill jag inte vara.

Medlemmarna i kommunikationsrådet får en ersättning på 75 000 kronor per person och år.

– Det här är en rådgivande styrelse och de får en ersättningen som är normal för den här typen av uppdrag, säger Oscar Hyléen.

Enligt honom skedde alla nyrekryteringarna via pr-byråns befintliga nätverk.

– De har anslutit sig till oss för att de tycker att vi är skickliga på vad vi gör. Det här stärker vårt erbjudande och vår konkurrenskraft. Det känns offensivt och jättekul.

Konkurrenten JKL känner inte av någon ökad konkurrens från Diplomat trots de nya rekryteringarna. Sedan sju år tillbaka har Göran Persson varit anställd hos dem.

– Vi har länge haft ett motsvarande upplägg på JKL med Advicory Groups där personer från olika delar av näringslivet fungerat som rådgivare, så de gör egentligen samma sak som vi haft i flera år, säger Anna Grönlund Krantz, chef för JKL i Sverige och partner i JKL Group.

Hon tycker att de nya rekryteringarna låter som en bra förstärkning för Diplomats erbjudande, men känner sig trygg med JKL:s mix.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev