Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Disney stripar SAS för att promota filmen Flygplan

Publicerad: 25 september 2013, 08:19

Disney stripar SAS-plan med karaktärer från filmen Flygplan.

Foto: Pressbild.

SAS och Disney vidareutvecklar sitt samarbete kring den animerade familjefilmen Flygplan. Ett av planen har stripats med en karaktär från filmen.


Ämnen i artikeln:

DisneySAS

Disneys film Flygplan har Sverigepremiär den 27 september, men det  stripade planet är redan uppe i luften och flyger med stripningen till  mitten av maj nästa år.

Filmkaraktärerna Dusty, El Chupacabra och Rochelle stripas på modellen Boeing 737-800.

–  Att vi väljer att utsmycka ett flygplan med Disneys karaktärer känns  väldigt stort. Vi hoppas att många får möjlighet att se planet och  självklart resa med det, säger Stefan Hedelius, strategi- och marknadschef på SAS i en kommentar.

Stripningen,  som redan finns i luften, består av 15 till 16 paneler folie på varje  sida av flygplanskroppen, vilket ger 18,5x,4,4 meter dekaler på båda  sidorna av flygplanskroppen.

– Givet filmens tema känns det extra  kul att vi i samarbetet med SAS använder den här lite ovanliga  plattformen i kommunikationen, säger Anna Glanmark, marknadsdirektör för The Walt Disney Company Nordic i en kommentar

Barnfamiljer  erbjuds också rabatt på en majoritet av SAS biljetter, samt leksaker,  spel och assistenter för ensamåkande barn 5-12 år, som en del av  kampanjen.

Flygplanet handlar om Dusty vars jobb går ut på att  hålla ogräset borta från åkrarna, men han har högtflygande planer och  vill vara med i en flygtävling trots att han är höjdrädd.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

DisneySAS

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.