Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Djurgården Fotboll vill stoppa andra från att bära blåränderna

Publicerad: 3 februari 2016, 13:15

Inför lanseringen av den nya matchtröjan har Djurgården Fotboll ansökt om mönsterskydd till PRV

Djurgården Fotboll är kända för sina blårandiga matchtröjor. Nu meddelar klubben att de ansökt om mönsterskydd för sina klassiska färger.


Ämnen i artikeln:

Patent och registreringsverketDjurgårdens IFPRVVarumärkeDjurgården Fotboll

Inför presentationen av sin nya matchtröja har Djurgården valt att skicka in en ansökan om mönsterskydd till Patent- och registreringsverket (PRV).

– Jag vill helt enkelt se till att det endast är vi som bär Sveriges snyggaste matchtröja, säger sportchefen Bosse Andersson i ett pressmeddelande.

Färgerna som klubben kallar "djurgårdsblått" är ljusblå (Pantone 292C) och mörkblå (Pantone 2768C) vardera 65 millimeter breda sida vid sida vertikalt i ett randigt mönster. Snart kan Djurgården exklusivt få använda detta mönster. Klubben nämner i pressmeddelandet att de vill fira sitt 125-årsjubileum i år med att vara säkra på att mönstret aldrig kan komma att plagieras.

– Den specifika färgkombination som utgör "Blåränderna" är synonymt med Djurgårdens IF och klubbens framgångsrika historia. Då detta är allmänt vedertaget vill vi se till att vår kombination av ljus- och mörkblått, även juridiskt, faller under Djurgårdens ägandeskap. Jag vill helt enkelt se till att det endast är vi som bär Sveriges snyggaste matchtröja, säger sportchefen Bosse Andersson i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.