Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Dokumentära foton ska sälja bostäder i Fastighetsbyråns nya kampanj

Publicerad: 20 november 2018, 11:57

Bostadsannonser är generiska och klyschiga – det är utgångspunkten i Fastighetsbyråns satsning på personliga bostadspresentationer i samarbete med dokumentärfotografen Minna Ridderstolpe.


Ämnen i artikeln:

ReklamkampanjFastighetsbyrånWenderfalck

Fastighetsbyrån har undersökt hur svenskarna uppfattar bostadsannonser. Nära varannan svensk (47 procent) anser att bostadsannonser är generiska och innehåller klyschor. Endast åtta procent anser att annonserna ger en realistisk och sanningsenlig bild av verkligheten.

Fastighetsbyråns verktyg "Säljaren berättar" tar utgångspunkt i undersökningen. Här kan säljaren beskriva hemmet med sina egna ord. För att ytterligare förstärka det personliga har företaget samarbetet med dokumentärfotografen Minna Ridderstolpe.

Tillsammans med ett antal familjer som ska sälja sin bostad har hon dokumenterat deras liv i bostaden. De autentiska bilderna används i bostadsannonserna i stället för de konventionellt staljade fotografier. Minnas bilder och citat från säljarnas berättelser kommer även att användas i olika enheter på sociala medier.

– Det är ju tydligt att konsumenterna efterfrågar mindre ytliga och polerade bostadsannonser. Tanken med både säljaren berättar och Minnas bilder är att ge en mer personlig bild av bostaden och livet i den. Initiativet har redan mottagits mycket väl och bilderna ger verkligen en fantastisk känsla, säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande.

Fotografen Minna Ridderstolpe:

– Det finns en allmän trötthet kring den polerade och retuscherade ytan som länge har visats upp i reklam och på sociala medier. De familjer jag möter har istället en längtan efter det äkta och vill visa upp det ostylade vardagslivet i bild. Det känns spännande att det här nu även har nått bostadsmarknaden.

Minna Ridderstolpe har gjort tre fotograferingar för Fastighetsbyrån – en villa i Bromma, en villa i Knivsta och en lägenhet i Sundbyberg.

Kampanjen är framtagen av Fastighetsbyråns pr-byrå Wenderfalck. Produktionsbolaget Litka har även tagit fram en konceptfilm som kommer att gå i sociala medier.

Läs mer om Säljaren berättar här:

Arbetsgrupp
Fastighetsbyrån:
Johan Vesterberg, Presschef på Fastighetsbyrån
Johanna Lidefelt, Projektledare på Fastighetsbyrån
Wenderfalck:
Kundansvarig, projektledare: Linn Petrén
PR-rådgivare: Hugo Rückert

PR-kreatör: Emma Nilsson
Copywriter: Julia Högberg
Kreatörer/AD; Adam Radi, Adam Stark, Greta Rönneskog, Joel Klasén
Litka:
Regissör: Jesper Ei Karlsson
Producent: Linda Klerehag
DOP: André Lindholm
Editor: Jonatan Qvist

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes av Reagera marknadsanalys, på uppdrag av Fastighetsbyrån, mellan den 31:a januari 2018 och 6:e februari 2018. Kartläggningen genomfördes online till medlemmar i en webbpanel och målgruppen är svenska allmänheten 20-64 år. Totalt deltog 1002 personer i undersökningen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.