Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Dominika startar pr-utbildning

Publicerad: 4 februari 2009, 13:07

Dominika Peczynskis pr-byrå Mafioso startar en egen pr-utbildning. Tanken är att utbildningen ska fungera som en potentiell rekryteringsbas. – Hittar vi en blivande stjärna bland våra elever så anställer vi honom eller henne, säger hon.


Dominika Peczynski. Foto: Emma Wallte.

Mafioso PR Academy, som utbildningen heter, kommer att vara en utbildning på tre veckor som ska ge en praktisk inblick i hur marknadsföring i icke-köpta kanaler går till.

Varför gör ni det här?
– För att det är en intäkt. För att det är roligt att lära ut något man själv kan. Dessutom blir det en rekryteringsbas för oss. Hittar vi en blivande stjärna bland våra elever så anställer vi honom eller henne, säger Dominika Peczynski , vd på Mafioso.

Varför ska man gå den här och inte en riktig pr-utbildning på universitet?
– Jag har blivit tillfrågad att hålla i kurser på Berghs, men tackat nej för att jag tycker att det är väldigt obehagligt att tala inför en stor samling människor. Med andra ord får man som elev hos oss mer personlig assistans och hjälp än i ett större sammanhang.

Hittills har tre personer sökt till utbildningen som kostar 15 000 kronor.

Vem skulle vilja lägga så mycket pengar för en sådan här utbildning?
– Det kan till exempel vara en vd på ett mindre eller mellanstort företag som inte vill köpa pr-tjänster utan istället lära sig grunderna själv. En elev vi har nu är en kvinna som pluggat på Handelshögskolan med inriktning på marknadsföring och nu vill lära sig mer om medierelationer, vilket ju är det Mafioso kan bäst, säger Dominika Peczynski .

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.