Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Donera din statusuppdatering

Publicerad: 25 november 2013, 13:49

Foto: Pressbild.

Röda Korset introducerar en ny Facebook-app – Akutmegafonen.se. Upplägget går ut på på att den som ansluter sig kan donera statusuppdateringar till Röda Korset. Tanken är kunna sprida information om katastrofer som inte är så brett uppmärksammade i media.


Ämnen i artikeln:

Morgan OlofssonFacebookRöda Korset

– En handfull stora katastrofer om året går under mediernas radar. Vi  jobbar hårt för att uppmärksamma alla katastrofer. Mänskligt lidande är  förstås precis lika stort även om inte journalister är på plats, säger  Morgan Olofsson, kommunikationschef på Röda Korset i en kommentar.

Användaren kan enkelt ansluta sig till Akutmegafonen.se. Den som är ansluten kan donera statusuppdateringar vid behov.

Enkelt  förklarat innebär det att Röda Korset kan använda statusuppdateringar  när en katastrof sker för att snabbt få ut information och på så sätt  förbättra möjligheterna att samla in pengar till de drabbade.

– Desto fler som ansluter sig  till Akutmegafonen desto bättre verktyg får vi på Röda Korset att nå ut  och informera om dessa katastrofer och på det sättet rädda liv, säger  Morgan Olofsson i en kommentar.

Kampanjen är framtagen av Röda Korset ihop med den digitala byrån Nao Studios.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.