Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Edelman köper Deportivo

Publicerad: 2 juni 2014, 11:56

Mattias Ronge

Foto: Resumé

Det har spekulerats länge vilken pr-byrå Edelman kommer att köpa i Sverige. I dag tillkännager pr-byrånätverket att de köper upp Deportivo för att kunna expandera sitt erbjudande i Europa.


Ämnen i artikeln:

EdelmanDeportivo

Affären innebär att Edelmans kontor i Europa med Deportivos hjälp får större resurer inom kreativa strategier, designinnovation och produktion. Sammanslagningen innebär även att Edelman kommer att växa och utveckla sina erbjudanden i Sverige och i Norden.

– Vi är exalterade över att ytterligare stärka våra kreativa ambitioner genom att gå samman med Deportivo. Genom att så småningom bilda Edelman Deportivo tar vi ett viktigt steg i att skapa ett geografiskt oberoende centre-of-excellence. Det innebär en stark kreativ ryggrad för alla våra europeiska kontor, något som ytterligare ökar vår kapacitet att göra kunderna nöjda, säger Michael Stewart, vd för Edelman Europe & CIS i ett pressmeddelande och tillägger:

Jackie Cooper, Edelmans globala kreative chef tillägger:

– Deportivo är en helt ny typ av kommunikationsbyå som är inriktad på att skapa tydliga och minnesvärda kampanjer oavsett plattform. Under förra året utvecklade de prisbelönta appar, rörliga ljusprojektioner, tekniska lösningar och filmer som delades och spreds över hela världen.  Vi har länge beundrat deras arbete och förmåga att ta varumärken till överraskande höjder och vi ser fram emot att nu kunna erbjuda deras expertis till Edelmans kunder. Deportivo blir ett kreativt nav som kommer att stötta Edelmans team över hela Europa.

Edelmans planer på att förstärka sitt erbjudande i Skandinavien med ett byråköp har varit en snackis sedan förra hösten. Deportivo har sedan ryktet började spridas nämnts som en tänkbar kandidat.

– Det här är otroligt spännande tider för Deportivo. Vi är stolta över att ha gjort oss kända som ett kreativt, innovativt kommunikationsteam. Nu står vi vid en avgörande brytpunkt med möjlighet att bygga vidare på vårt rykte och prisbelönta arbete, sammanslagningen med Edelman kommer att främja vår globala räckvidd och göra det möjligt att nå ut ännu mer både i och utanför Europa. Vi är är ambitiösa och vill fortsätta att avancera när det gäller vårt kreativa och strategiska arbete, genom att gå samman med Edelman får vi tillgång till några av de bästa kunderna i världen, säger Deportivos vd Mattias Ronge i samma pressmeddelande.

De kommande månaderna kommer Edelmans europeiska ledning att se över sammanslagningen mellan Edelman Stockholm och Deportivo.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

EdelmanDeportivo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.