söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Efter Bitcoin – nu kommer ”Unicoin”

Publicerad: 11 juni 2015, 14:48

Unicoin.

Nu släpper UNICEF och H&M Conscious Foundation släpper världsvalutan "Unicoin" för alla barns rätt till lärande och utveckling från tidig ålder.

Ämnen i artikeln:

UnicefH&MPR

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Enligt siffror från UNICEF är det 200 miljoner barn i dag som inte har tillgång till utveckling och lärande när de är små och bara 17 procent av barnen i u-länder går i förskola.

Det vill UNICEF ändra på med hjälp av den nya valutan. Konceptet går ut på att barn tillsammans med en vuxen, digitalt ska kunna växla in en teckning mot en Unicoin. Varje Unicoin matchas sedan med utbildningsmaterial som UNICEF delar ut till utsatta barn i världen. Varje Unicoin är värd en skrivbok och penna.

Teckningarna ska föreställa vad barnen drömmer om att bli som vuxna för att uppmärksamma att alla barn har rätt att nå ut till sin fulla utvecklingspotential och uppnå sina drömmar.

– På grund av fattigdom, brist på utvecklingsmöjligheter, dålig hälsa och undernäring når ett av tre barn i utvecklingsländerna inte sin fulla utvecklingspotential innan de börjar grundskolan. UNICEF och H&M Conscious Foundation är övertygade om att det är möjligt att ge alla barn bästa möjliga start i livet. Vi hoppas att många tar chansen att rita, växla in Unicoins och hjälpa oss att sprida budskapet, kommenterar Pia R. Britto, senior rådgivare och chef för avdelningen för barns tidiga utveckling vid UNICEF:s huvudkontor i New York.

Samarbetet mellan H&M Conscious Foundation och UNICEF inleddes 2014.

Byrån bakom idé, kampanjsajt och film är Edelman Deportivo.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev