Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Efter krisen – nu lämnar hon Telia

Publicerad: 14 juni 2013, 12:22

Cecilia Edström.

Foto: Jonas Eltes.

TeliaSonera har pressats hårt av Uppdrag Gransknings avslöjanden under det senaste året. Nu lämnar kommunikationsdirektören Cecilia Edström, som hamnade i skottgluggen i samband med programmen.


Ämnen i artikeln:

TeliaSonera

Cecilia Edström har varit kommunikationsdirektör och ingått i koncernledningen på TeliaSonera sedan 2008. Hon handplockades då från Scania av koncernchefen Lars Nyberg, som i våras tvingades lämna bolaget. Nu lämnar även hon på eget initiativ, enligt ett pressmeddelande.

– Cecilia Edström har gjort fantastiska insatser under sina fem år som kommunikationsdirektör på TeliaSonera. Företaget har under denna tid gått igenom stora förändringar och här har kommunikationen under Cecilias ledning spelat en central roll. Jag beklagar att hon lämnar bolaget och önskar henne allt gott för framtiden, säger TeliaSoneras vd och koncernchef Per-Arne Blomquist i en kommentar.

Cecilia Edström blev lite av en rikskändis i samband med Uppdrag Granskning, där hon valde att läsa innantill från en papper istället för att svara på reportrarnas frågor. Ett tilltag som fick kritik och hånades i sociala medier.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TeliaSonera

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.