Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Efter semmelwrapen – Tösse lanserar ölpaj med Carlsberg

Publicerad: 2 september 2015, 08:35

Töseebageriets semmelwrap blev en snackis i vintras. Det har fått öljätten Carlsberg att inleda samarbete med bageriet. I morgon lanseras äpp-ale-paj.


Ämnen i artikeln:

Carlsberg

Höstsäsong lever i symbios med äppelpaj. Tössebageriet – som låg bakom succén semmelwrapen – tipsar om att ta vara på skörden i en äpp-ale-paj. I samarbete med Carlsberg låter bageriet äpplena marineras i ale innan de bakas vilket gör att de behåller sin friska syrlighet, samtidigt som humlen i alen balanserar sötman och lyfter fram äppelsmaken.

Tössebageriet i Stockholm kommer att servera äpp-ale-paj under hösten, med premiär på torsdag den 3 september. Mattias Ljungberg – ägare av Tössebageriet som nyligen utsågs till Årets konditori 2015 av White Guide, hjärnan bakom semmelwrapen och skapare av årets kungliga bröllopstårta – lanserar en variant på äppelpaj bakad med öl.  

– Äppelpaj är ett av våra mest klassiska bakverk men jag tycker inte man ska vara rädd för att experimentera med olika smaksättningar! Ale och äpplen är en spännande kombination där humlen i ölet lyfter fram äppelsmaken på ett elegant sätt, säger Mattias Ljungberg i ett pressmeddelande.

Ölet som använts till Äpp-ale-pajen heter Queen of Hops och är en så kallad Session IPA, en lågalkoholhaltig India Pale Ale med blommig och fruktig karaktär samt en ton av citrus. Det går även fint att använda en mörkare ale eller stout, exempelvis Guinness, för en mustigare smak. Receptet till äpp-ale-pajen är framtaget av Mattias Ljungberg på Tössebageriet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Carlsberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.